| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241391 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2931 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: DorinLuca |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 18 Ian 2012 12:40 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumos. Cum se vede? Focuseaza la infinit? Cat de aproape focuseaza? Cu tuburi poti focusa chiar si macro
Ideea e ca am si eu un 70-200 si tuburi ca ale tale.
|
|
| Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 18 Ian 2012 14:01 Download mesaj |
|
|
|
Legat de focusarea la infinit, din păcate nu am avut unde să testez, deoarece am terminat pe la orele 23 și afară ningea abundent. Dar cursa inelului de reglaj pare să permită acest lucru. Mai am la dispoziție celelalte două inele rămase din dispozitivul inițial, cu care pot prelungi drumul optic, dacă o fi cazul. Cu scurtatul va fi mai complicat...
Un lucru la care nu m-am gîndit, este greutatea dispozitivului. Mai exact a obiectivului (care trece de 1,5kg) și din cauza căruia nu mai pot echilibra montura, fără greutăți suplimentare.
_________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 18 Ian 2012 15:09 Download mesaj |
|
|
|
| Pentru infinit ar trebui apropiat ocularul de lentila din spate, pt. close focus ar trebui departat.
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7178
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Ian 2012 20:18 Download mesaj |
|
|
|
Arata foarte bine. Felicitari. Cat despre testare la infinit, e aceeasi poveste. Un instrument nou se ''bucura'' de o perioada de pauza fortata pana la prima lumina, din cauza vremii.
_________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 19 Ian 2012 13:33 Download mesaj |
|
|
|
| valy a scris: | | Focuseaza la infinit? | Hahaha, inevitabilul s-a produs, cînd adaug reducția de la 2" la 1,25", nu mai focalizează la infinit, deoarece piesa de reducție are un umăr care mărește drumul optic. Așa că, din inelele rămase, va trebui să fac încă un adaptor, dedicat pentru 1,25".
Cu ocularul de 2" focalizează la infinit cu orice obiectiv, inclusiv cu un bătrîn Tair 11A de 135mm.
| dragos.n a scris: | | Arata foarte bine. Felicitari. Cat despre testare la infinit, e aceeasi poveste. Un instrument nou se ''bucura'' de o perioada de pauza fortata pana la prima lumina, din cauza vremii. | Cu utilajul din semnătură îmi rod unghiile de vreo lună. Nici măcar soare sau lună nu am văzut, doar nori groși și ceață. Mă înverzesc de ciudă cînd văd că în acest timp apar imagini de la co-forumiști, mult mai norocoși în privința cerului de deasupra lor.
Nikon D7000 |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 19 Ian 2012 15:59 Download mesaj |
|
|
|
| mflorian a scris: | | .. focalizează la infinit cu orice obiectiv, inclusiv cu un bătrîn Tair 11A de 135mm. | Pai daca focalizeaza cu unul atunci ar trebui sa focalizeze cu toate ca distanta pana la planul de focus e standard, cel putin pt. obiectivele dslr/slr, excludem mirrorless sau alte formate.
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 19 Ian 2012 16:01 Download mesaj |
|
|
|
Poate ca timpul de asteptare e proportional cu valoarea obiectului
Asta e, cred ca toti am patit asa ceva.
Cat despre reductie, sunt unele care au umarul ala foarte scurt, de doar 3mm. Iar altele au chiar o scobitura, pentru ca diferenta sa fie aproape zero. Si daca stii un strungar, poti sa-ti faci tu unul.
PShttp://www.teleskop-express.de/shop/prod...hluss.html
_________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 19 Ian 2012 16:10 Download mesaj |
|
|
|
| valy a scris: | | Pai daca focalizeaza cu unul atunci ar trebui sa focalizeze cu toate ca distanta pana la planul de focus e standard, cel putin pt. obiectivele dslr/slr, excludem mirrorless sau alte formate. | Distanța nu este chiar standard. Nikon are altă distanță pînă la planul de focus decît obiectivele M42, Canon, Pentax etc motiv pentru care acestea nu se pot echipa cu un adaptor și folosi pe un body Nikon. Adică se pot folosi, dar nu pot focaliza la infinit.
De aceea am verificat și Tair-ul, acesta fiind pe montură M42.
Nikon D7000 |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
|
| Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 428
|
Trimis: 19 Ian 2012 19:19 Download mesaj |
|
|
|
[quote="mflorian"] | valy a scris: | | Pai daca focalizeaza cu unul atunci ar trebui sa focalizeze cu toate ca distanta pana la planul de focus e Nikon are altă distanță pînă la planul de focus decît obiectivele M42, Canon, Pentax etc motiv pentru care acestea nu se pot echipa cu un adaptor și folosi pe un body Nikon. Adică se pot folosi, dar nu pot focaliza la infinit. |
Nikon e la capatul cel mai nefericit al listei, avand distanta cea mai mare din producatorii de camere de format mic, Canon fiind la capatul celalalt, fiind capabil sa lucreze - cu adaptoarele potrivite - cu obiectivele celorlalti producatori din bransa.
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 19 Ian 2012 19:49 Download mesaj |
|
|
|
| Aha, d'aia vedeam eu nikoane puse pe canon, pentax? Ma si intrebam cum de reusesc. Diferenta e mica, 1-2mm.
|
|
| Sus |
|
 |
mflorian Membru

|
Trimis: 26 Ian 2012 11:03 Download mesaj |
|
|
|
Am îmcheiat acest proiect prin confecționarea celei de-a doua reducții de la f-mount la 1,25". Aceasta este mai îngustă și am spațiu de manevră destul de generos în privința focalizării. Am atașat noii jucării atît un ocular cît și un webcam. Funcționează foarte bine cu fiecare. Mai rămîne să-i fac și o probă practică, în teren.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
179.2 kb |
| Vizualizat: |
de 6805 ori |

|
|
151.61 kb |
de 6803 ori |

|
|
161.23 kb |
de 6803 ori |

|
Nikon D7000 |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9896
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 26 Ian 2012 11:22 Download mesaj |
|
|
|
Felicitări, Florian! Arată foarte profi și cred că vei avea o mare satisfacție folosind-o. Doar legea lui Murphy în astronomie te mai împiedică: oridecâte ori avem un instrument nou cerul este acoperit de nori un timp proporțional cu valoarea instrumentului sau timpul investit.
Cer senin!
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
topacid Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2009 Mesaje: 253
|
Trimis: 26 Ian 2012 15:38 Download mesaj |
|
|
|
Eu de ceva vreme sunt in danemarca si nu aveam nici un instrument pe aici, dar la fel, aveam un 70 200 cu f/4. Asa ca anul trecut prin noiembrie am facut o hacuiala asemanatoare. Iar acasa am un 300mm Nikkor f4.5 care impreuna cu DFK21 sunt ghidajul de la montura. Oricum, minunata privelistea cu 70 200le meu.
Cer senin si numai bine
Vlad
|
558.13 kb |
de 6757 ori |

|
_________________ Takahashi TSA102, FSQ85 Baby-Q, iOptronCEM60, 150/1000, Generic 8" Dob, OO 200mm f4.5, ASI120MMS,1600MM cu filtre, 19 Pan, Pentax5mm XW,28 UWAN, 8mm TeleVue Plossl, 13mm T6 Nagler, 3.5, 6, 10 Delos, |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 27 Ian 2012 11:59 Download mesaj |
|
|
|
mflorian, mi-a venit si o idee: daca poti alimenta VR ai si stabilizare .
Vreau si eu, am aceeasi situatie: 70-200 + extension tubes, doar ca e pe pentax k dar dimensiunile tubului ar fi aceleasi, insa n-am strung.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|