Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
IC1396LRBGfwffro.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239605
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Va rog sa ma ajutati !

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Estera
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2012

MesajTrimis: 07 Feb 2012 21:21 Download mesaj
Titlul subiectului: Va rog sa ma ajutati !
Raspunde cu citat (quote)

De cand sunt mica am avut o pasiune pentru stele, planete si tot ce se afla pe cer. Vreau foarte mult sa imi cumpar un telescop pentru a le putea privi de aproape. Nu am avut niciodata un telescop si vreau foarte mult sa ma ajutati sa iau o decizie buna in ceea ce vreau sa cumpar. Sunt eleva, deci fondurile sunt foarte mici . Nu ma astept sa vad perfect doar ca sa disting cat de cat planetele, Luna si stelele pe cer si daca se poate sa ma pot uita si terestru sa vad de exemplu pasarile. Va pun doua link-uri catre telescoapele pe care le-am ales si va rog sa imi spuneti ce parere aveti si care e mai bun si pentru ce este mai bun, iar daca aveti orice alta sugestie este bine venita. Va multumesc mult!
http://astromagazin.ro/catalog/telescop-se...sr0tkt2n55
http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...9f0k98m263
Sus
sabin fota
Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008

Motto: Nihil Sine Deo

MesajTrimis: 07 Feb 2012 21:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

al doilea link, are si prisma, deci e buna si pentru observatii terestre
succes!

Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2011

Motto: Eu cand vreau sa fluier, fluier!

MesajTrimis: 07 Feb 2012 21:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si eu zic tot 2. Pentru planete si observatii terestre.

Daca ai cum sa faci un efort http://www.emag.ro/telescoape/telescop-cel...-p21036-DS

Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 07 Feb 2012 22:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si eu iti recomand tot varianta 2, adica luneta .

Succes !
Sus
starbuck
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011

MesajTrimis: 07 Feb 2012 22:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sau asa ceva, cu o dotare optica generoasa la 341 RON:

- obiectiv dublet acromat air-spaced, acoperiri antireflex multistrat;
- 3 oculare (20mm, 12.5mm si 4mm);
- o lentila Barlow 3x;
- un filtru lunar;
- adaptor pentru observatii terestre, 1.5x Erecting Lens;
- oglinda diagonala 90 de grade;

http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=Starscope707
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 07 Feb 2012 22:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Estera, bine ai venit pe forum.

In ce priveste achizitia telescopului, daca din punct de vedere optic sunt de acord cu ceilalti colegi ai mei, din punct de vedere mecanic, respectiv al mecanismului de orientare a lui, nu. Am avut si eu un astfel de telescop, si nu am stiut cum sa scap mai repede de el, si asta desi am incercat sa reglez cat de bine acel mecanism.

Asa incat iti recomand acest telescop

http://magazin.telescop-expert.ro/luneta-s...0-eq1.html

Chiar daca sistemul de orientare, respectiv montura e un pic mai complicat de utilizat, totusi, e utilizabila, si functioneaza la un nivel acceptabil pentru astronomie.

Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Feb 2012 23:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile primite !
starbuck mi se pare mult mai bun telescopul pe care mi l-ati aratat dumneavoastra decat ce am ales eu.
dragos.n si cel pe care mi l-ati aratat dumneavoastra este foarte bun, doar ca este cam greu si vreau ca sa ies cu el afara la periferie ca stau la bloc si este si mai greu de montat , asi vrea ceva usor pentru ca nu ma pricep deloc.
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 07 Feb 2012 23:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bine ai venit, Estera!

Nu-ți recomand niciun telescop. Cel mai potrivit instrument pentru un începător este binoclul. Cu banii dați pe un telescop "de începător" cu care în câteva luni nu mai ai ce face îți iei un binoclu bunicel care va fi prietenul tău toată viața, îl poți purta cu tine peste tot, nu ești limitată la cer ci poți privi peisaje, păsări, animale... Înveți cerul la putere mică de mărire, când este senin și nu ești în apropierea vreunei localități poți observa o mulțime de obiecte, roiuri, nebuloase, galaxii, stele duble. E drept că la Lună și la planete este indicată o mărire mai mare decât are binoclul, însă asta va urma mai târziu, după ce vei privi prin telescoapele colegilor de "suferință" participând la un star-party. Doar așa vei putea hotărî ce ți se potrivește mai bine și cât merită să investești, dacă e o pasiune adevărată sau doar o curiozitate trecătoare.

Un 10x50 de bună calitate se încadrează în buget. Caracteristici și discuții despre alegerea unuia potrivit găsești pe forum la secțiunea binocluri. Vizitează și secțiunea "Vinde", uneori găsești instrumente foarte bune la un preț decent.

piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 07 Feb 2012 23:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
starbuck
Membru
Membru

MesajTrimis: 07 Feb 2012 23:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Estera, Dragos are dreptate in ce spune, montura poate face manevrarea destul de dificila mai ales la inceput dar ideea este ca in timp iti poti lua (chiar si second) atat o montura mai buna cat si un tub optic mai bun in functie de ce ai nevoie la pasul urmator. Pasul actual nu l-as considera 100%, e poate doar un impuls, ce-i drept, irezistibil Smile ...

Pentru acest pas urmator iti recomand o lectura relaxata la un ceai a urmatorului link, un ghid destul de bun pentru incepatori (poate in aceasta etapa ar fi bine sa incepi cu un binoclu (sau sa imprumuti) cu care sa inveti cerul prima data - eu unul nu am inceput asa dar inevitabil am ajuns la el) :

http://skywatcher.ro/educatie.htm

Parcurge pe rand toate sectiunile prezentate mai jos in pagina mentionata, vezi ce te-ar pasiona mai mult si iti vei forma o idee destul de clara despre optiunile posibile si cam in ce directie sa-ti elaborezi propria documentare din nenumaratele materiale existente pe net. In plus, colegii de pe forum iti vor raspunde cu lux de amanunte la orice intrebare.

Cer senin !
Sus
Estera
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Feb 2012 15:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 08 Feb 2012 16:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cel mai bun telescop sub $200 este un binoclu.
Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 08 Feb 2012 17:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Estera, daca nu vrei sa vezi frumos inelele lui Saturn, daca nu vrei sa vezi benzile noroase de pe Jupiter, cratere detaliate de pe Luna, si in sfarsit, daca nu vrei sa rezolvi frumos roiuri globulare si unele stele duble mai starnse, iti recomand cu caldura un binoclu.

Daca vrei sa vezi ceea ce am scris mai sus, uita de el si ia-ti macar o luneta modesta.

Stiu ca unii indragostiti de binocluri or sa ma contrazica...dar nu voi raspunde replicilor.

E doar o parere pe care mi-am consolidat-o de-a lungul anilor in urma observatiilor prin mai multe instrumente.

Un binoclu in astronomie, arata multe, dar daca ar fi sa il pun cot la cot cu o luneta bunicica...il lasa undeva departe in urma.

Respect parerea colegilor de mai sus si mi-am exprimat doar o opinie personala.

Alegerea iti apartine !

Succes tuturor si instrumente cat mai performante dupa pofta inimilor voastre !
Sus
Estera
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Feb 2012 18:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Teo multumesc si tie pentru sfaturi. Te rog daca poti sa imi spui cam la ce lunete te referi si care sunt bune dar nu scumpe. Multumesc.
Sus
starbuck
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Feb 2012 19:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Teo, nu cred ca e unul pe site-ul asta sa nu fi experimentat una dintre cele mai placute stari de soc atunci cand a vazut prima data Luna prin telescop la macar 25x !

Un binoclu reprezinta primul pas teoretic (din ciclul "fa ce spune popa si nu ce face" Smile ) dar daca acel dracusor numit curiozitate e mai puternic (la mine cel putin a fost si pariez ca si la multi altii) atunci telescopul face regula.

Estera, cred ca in final o reteta ar fi urmatoarea combinatie:

1. Ia-ti un telescop cat mai ieftin sa vezi Luna si cat de cat un Jupiter sau un Saturn macar la 150x sau incearca la cunoscuti/club local.

2. Apoi ar fi un binoclu, eu as zice obligatoriu pentru o invatare eficienta a cerului mai ales in conditii de oras unde vizibilitatea cu ochiul liber lasa foarte mult de dorit.

Modele recomandate: Celestron Sky Master 15x70 sau BTC 15x70. Unii spun ca BTC-ul are calitate optica mai buna.

http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=79

http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=85

3. In sfarsit daca te decizi sa mergi mai departe ar urma un telescop mai ca lumea.
Pe scurt din experienta mea, cauta unul de diametru (apertura) cat mai mare si cu raportul focal (F = distanta focala / apertura) de la F/6 in sus (F/7, F/8/ etc) . Astfel vei putea achizitiona si oculare la pret convenabil, fara corectiile de distorsiuni specifice pt. telescoapele <= F/5, corectiii foarte scumpe de altfel.

4. Mai mult decat pana aici, iti doresc sa castigi la loto sau sa-ti pice vreo mostenire avand in vedere cate vei dori sa-ti iei. In caz de asa ceva (Doamne ajuta ! Smile ) sa-ti iei/amenajezi o casa undeva la tara si sa ai parte de un cer negru adevarat. In fine, casa ar fi cazul ideal intr-o astfel de locatie, ideea e de iesire afara. Abia la un cer negru incepe distractia adevarata !
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact