Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
RevisionJPG_200K.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239576
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Bresser Arcturus 60/700, pareri ?

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 09 Feb 2012 14:06 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 10 Feb 2012 02:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

L-ati intrebat pe om ce fel de oculare are ? Ori ati uitat cu ce "dotari" vin asemenea telescoape ieftine Question

Arcturus 60/700
Technical Specifications and Features
Standard Eyepiece(s) H-20mm, H-12,5mm, SR-4mm
http://www.meade.de/en/products/product.ht...a7cd8067a7

Daca sunt "ocularele" astea ...
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 10 Feb 2012 07:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 10 Feb 2012 11:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 10 Feb 2012 13:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stiti care va fi rezultatul acum ?

Incepatorii isi vor forma o parere, pentru ca voi sunteti formatori de opinie prin ceea ce scrieti aici.

Ei vor cataloga acest obiect drept un " instrument " si pe deasupra si " entry -level " .

Daca asa ceva poate fi numit instrument astronomic atunci eu sunt Edwin Hubble....

Normal ca nu suport snobismul, sa uitam de unde am plecat, ca noi avem acum scule mari si relativ performante si sa radem de instrumentele incepatorilor, sa ii dezamagim spunand ca sunt slabe, proaste calitativ. Da, trebuie sa le deschidem ochii, mai ales daca ne-am lovit de astfel de probleme.

De ce sa nu inceapa drumul in astronomie cu un instrument modest, ieftin dar prin care sa vada totusi ceva intr-un mod bun ?

Nu a uitat nimeni de ocularele slabe cu care a venit, dar daca omului i s-ar fi spus ca poate ocularele sunt de vina, mai dadea banii si pe unul, doua oculare si ramanand cu "obiectul ".

Trebuie totusi sa facem diferenta intre un kitsch si un " instrument entry-level " care desi e micut trebuie sa raspunda unor anumite asteptari.

Eu nu mai intervin, pentru ca nu are rost sa ne contariem aiurea pentru o jucarie.

Pe de alta parte sigur nu va voi schimba punctul de vedere si nu are rost.

Important va fi punctul de vedere al viitorilor cumparatori de astfel de "kitsch-uri".

Domnul Dragos N. subliniase faptul ca, cu aceeasi bani sau daca mai adauga putin, putea sa isi ia intr-adevar un instrument entry level dar bun, care sa isi merite numele.

Sper sa nu fie cu suparare. Nu iau apararea nimanui dar am trecut si eu prin achizitia unui telescop foarte slabut, luat de la magazinul Bucur-Obor in urma cu vreo 3-4 ani . Dupa toate ajustarile posibile i-am ridicat performantele cu vreo 15-20 %. Mai mult nu am avut ce ii face.
In fine, l-am dat unui incepator ( varului meu ) spunandu-i exact la ce sa se astepte, cum va vedea cu el si cat.

Pana la urma, daca omul decide sa isi pastreze instrumentul, e treaba lui.
Fiecare a inceput cu ceva.....ma rog...cu ce a putut si cu ce a avut la indemana.
Daca dorinta si curiozitatea au continuat, atunci a trecut la instrumente mai performante.
Daca va veni de aici incolo pe forum si va face observatii poate ne spune si noua ce a reusit sa vada prin el si daca a facut eventuale imbunatatiri vis a vis de niste oculare mai bune.

Numai bine !
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 10 Feb 2012 13:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Feb 2012

MesajTrimis: 10 Feb 2012 14:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am citit toate postarile si astazi o sa merg cu el inapoi la magazinul de unde l-am cumparat pentru ca se mai vede si o mica pata neagra pe obiectiv. Voi incerca sa-i cer domnului de la magazin o lista cu " jucariile " din stoc, dupa care va voi cere pareri legate de performante. Eu totusi cred ca telescopul achizitionat de mine are o problema in claritate, pentru ca m-am chinuit 4 ore continuu sa pot vedea luna in toata splendoarea ei si n-am reusit. Oricum un lucru e clar: Acest telescop mi-a ridicat si mai mult "apetitul" de a explora cerul. Mi s-a parut fascinant ca am putut vedea catusi de putin Luna. Va multumesc pentru ca m-ati luminat putin.
Sus
Sorin Stefan
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Feb 2012 14:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ca o adaugare referitor la instrumente, stiu ca un lucru mai scump ofera satisfactii si performante mai mari. E exact acelasi lucru pe care l-am intalnit la enduro/motocross. Practic de aproape 6 ani acest sport si am vazut ce inseamna o motocicleta de 1500 de euro, comparativ cu una de 7000.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 10 Feb 2012 17:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

@Sorin Stefan:
Acele oculare (H-20mm, H-12,5mm, SR-4mm) sunt inutilizabile.
Daca zici ca vezi ceva cu H-20, merita sa incerci si cu un al tip de ocular. Vei avea o surpriza.
Sus
Sorin Stefan
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Feb 2012 18:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Gata, am returnat acel telescop la magazin. Acum astept niste sugestii, iar bugetul meu e undeva la maxim 300 de euro.
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 10 Feb 2012 18:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Feb 2012 19:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Soarele nu prea imi trezeste un mare interes momentan. Vreau sa fac observatii ale lunii, planetelor din sistemul solar, galaxiilor si nebuloaselor ( de nebuloase sunt chiar fascinat ) . Si vreau sa fie un instrument caruia ii pot face upgrade-uri in timp, mai exact sa pot face si astrofotografie, dar nu acum. In momentul de fata vreau ceva pana in 300 de euro cu care doar sa pot face observatii.
Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 10 Feb 2012 19:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ai facut treaba buna ca ai scapat de acea "jucarie" si este bine sa te orientezi catre un instrument mai serios.

Succes !
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 10 Feb 2012 19:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dacă vrei astrofoto în viitor la DSO te poți orienta pe un dobsonian SH de 150-200mm F/4-F/5 pe care apoi să-l pui ulterior pe o montură ecuatorială adecvată. Cu condiția să aibe oglinda primară parabolică. Ca la motoare, mărimea și calitatea contează! Smile
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 10 Feb 2012 20:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ok, gata !
L-ati zapacit pe bietul om. Un lucru bun este ca a dat inapoi luneta aia inapoi.
Lasati-l sa ia ceva bun si rezonabil la pret, care sa se incadreze in bugetul sau si care sa-i aduca satisfactii astfel incat pasiunea sa nu moara din start.
Sfatul meu/parerea mea:
- daca ai 300 de euro, ia-ti un Dobson de 200 mm second hand. Cu asta vezi perfect Luna si planetele dar in acelasi timp si ceva nebuloase (sunt doua cerinte contradictorii care se bat cap in cap si se obtin in conditii optime cu telescoape diferite), precum si doua oculare de 7...10 mm si 20...25 mm.
Asteapta un pic (o luna-doua) si gasesti ceva bun pe forum la categoria bazar, la preturi de 50...70% fata de pretul de magazin. Cu asta vei face si o economie substantiala si vei lua si ceva bun care practic nu se uzeaza. Dupa asta mai vorbim. Intre timp, asa cum il sfatuiam si pe alt incepator de pe aici, incearca sa te documentezi cat mai mult despre pasiunea asta ca sa intelegi in ce te bagi. Poate te razgandesti intre timp si de banii aia iti iei o casca noua la enduro, cine stie.
Dar sa speram ca nu.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare

Download topic
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact