| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5243
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 12 Feb 2012 21:33 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Pai daca n-am bani, atunci ma uit si la sectiunea de second-hand. N-au bagat taxa de poluare la telescoape si nici nu trebuiesc inmatriculate ... inca. |
|
| Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 12 Feb 2012 21:52 Download mesaj |
|
|
|
| [MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Feb 2012 03:54 Download mesaj |
|
|
|
In mod cert, varianta selfmade este mai scumpa, chiar mult mai scumpa, decat cea cumparata. Ca sa nu mai vorbesc de montura telescopului, care este o provocarea chiar si pentru un ATM-ist avansat. Eu am construit trei monturi, din care doua au si functionat. Dar le-am inlocuit cum am avut bani cu unele de fabrica. Si pe acest forum, oameni care sa fi facut o montura ecuatoriala sau azimutala sunt extrem de putini.
Varianta secondhand este si ea de luat in calcul.
Daca as fi din nou incepator, dar as stii ce stiu acum, as alege cumpararea. Selfmade-ul are timp sa se manifeste mai tarziu, cand capeti si experienta, vezi pe viu cum functioneaza un telescop, si ai si mai multi bani, sa faci un telescop performant. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9868
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Feb 2012 11:05 Download mesaj |
|
|
|
Alex, ești tânăr și ai tot timpul în față. Nu te grăbi, optica nu se perimează. Studiază cât mai mult înainte de a hotărî ce ți se potrivește mai bine. Chiar dacă sunt adult acum și am dispus de bani pentru cumpărarea unui instrument decent am început prin construirea unei lunete cu piesele optice cumpărate. Sunt acum la montura nr. 3 și la telescopul nr. 3. Anul și proiectul, cum ar veni. Anul ăsta e rândul unei monturi ecuatoriale. Plăcerea de a construi e chiar mai mare decât cea de a sta toată noaptea în frig pentru observații, însă aceasta-i cireașa de pe tort!
Spor la studiat! _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2012 Mesaje: 617
|
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
|
| Sus |
|
 |
cudjo66 Membru

Data inscrierii: 02 Feb 2008 Mesaje: 240
Motto: Drumul cel mai drept este cel care coteste la momentul oportun Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 13 Feb 2012 19:21 Download mesaj |
|
|
|
@cudjo66
Nu vezi ca nu-i recomandat incepatorilor ?
Iti mai trebuie scara si casca de protectie care nu-s incluse in accesorii.
Deci ai costuri suplimentare ascunse ! |
|
| Sus |
|
 |
Mike23 Membru

Data inscrierii: 05 Sep 2010 Mesaje: 682
|
Trimis: 20 Feb 2012 12:26 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Uite aici un telescop care a ajuns la un pret prea bun ca sa fie ratat, doar ca trebuie sa vorbesti cu persoana sa te asiguri ca e chiar nou si la banii astia trebuie sa strangi doar pt. montura cu trepied. Intreaba-l daca are si oculare si oglinda diagonala, luneta cautatoare (accesorii)
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=85380#85380
Altfel, sincer sa fiu, daca aveam varsta ta si timpul pe care-l ai tu la dispozitie cred ca as fi optat in ami construi singur un telescop dar asta intr-adevar necesita o documentatie serioasa mai ales ca nu e doar un refractor....e ceva mai complicat, dar nu foarte
spor la alegere
Mihai _________________ S.W. Maksutov-Cassegrain 127mm/1500mm, montura azimutala, Binoclu BTC 10x50 fullymulticoated, DSLR Nikon D3100 |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 02 Mar 2012 17:59 Download mesaj |
|
|
|
offf doamnee, de ce nu imi doneaza si mie cineva un telescop? unul bunicel, sau macar sa mi se faca o super super oferta, sau cineva care are un telescop, nu conteaza care, sa mi-l faca cadou de ziua barbatului  |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 02 Mar 2012 20:04 Download mesaj |
|
|
|
N-ai un foc ?
Ca sa-mi dai o tigara ca asa mi-e de foame ca n-am unde dormi la noapte.  |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 02 Mar 2012 21:46 Download mesaj |
|
|
|
nu vorbeam serios acuma, simteam nevoia sa scriu asta, atata tot  |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 15 Mar 2012 14:49 Download mesaj |
|
|
|
Dupa cateva luni de cautari amanuntite, intrebari, pareri, sfaturi primite de catre voi si nu mai zic
am ajuns la o decizie la care vreau sa ma ajutati, sa imi dati verdictul final
Nu sunt hotarat in a-mi construi un newtonian 203/1400mm. Pretul cat ma va costa nu conteaza. Oglinda este ca si rezolvata, si mai imi trebuie un focuser, tub(care va fi truss), plus sa construiesc eu montura dobson, iar ca luneta cautatoare voi folosi micutul meu telescop 40/400mm(evident mai mult de jucarie). Am dat pe el 60 sau 70lei, nu mai stiu exact din programul TV . La el am 2 oculare de 20mm si 12,5mm de 0,93 inch(din acelea mici)
Cei drept, acest telescop va fi mai greu de transportat
SI
O varianta a cumpararii. M-am decis in cazul in care voi cumpara unul sa fie acesta din link-ul urmator
http://www.emag.ro/telescoape/telescop-cel...-p21045-DS
Vreau sa stiu ce credeti voi, are o montura buna? Are o calitate buna?
Acesta este mai portabil pe aproape oriunde.
Deci, astept parerea voastra
Multumesc |
|
| Sus |
|
 |
alex1209 Membru

|
Trimis: 15 Mar 2012 18:27 Download mesaj |
|
|
|
nimeni? nimic? Sa stiti ca nu va cer parerea aiurea. Imi sunteti de folos, si m-ati ajutat si pana acum in decizii, credeti-ma.
Asa ca nu ezitati sa va expuneti parerile.
 |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 15 Mar 2012 18:42 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
|