| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239582 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
biushk Membru

Data inscrierii: 10 Mar 2012 Mesaje: 3
|
|
| Sus |
|
 |
RobertG Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2009 Mesaje: 764
|
Trimis: 10 Mar 2012 12:11 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Buna,
Daca nu te intereseaza astrofoto, doar vizual, la un fond de 250 Euro eu as zice sa iei asta (daca nu te deranjeaza gabaritul si mai plusezi putin la bani dar se merita):
http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...b3e6r9vqa1
Cu un asemenea instrument ai ce vedea atat la deep-sky cat si la planetar.
sau la un gabarit mai mic, un 150mm
http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...b3e6r9vqa1
Spun asta, pentru ca daca doresti deep sky, doar de la 150 in sus poti vedea ceva cu adevarat interesant.
Doar o parere a unuia care a trecut prin 76, 130, iar acum m-am oprit la 200mm  |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 10 Mar 2012 13:53 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit biushk.
Mai ai si varianta unui instrument la mana a doua. Poti studia ofertele de la Vinde.
Din cate stiu, sint multi pasionati de astronomie in Brasov si ai putea lua legatura personal cu ei, ai putea sa te uiti prin instrumentele pe care le au, eventual sa le ceri sfatul. |
|
| Sus |
|
 |
biushk Membru

|
Trimis: 10 Mar 2012 16:15 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult de raspunsuri si de primirea calduroasa!Apreciez.
@Robert G Ideea e ca deocamdata doar atat imi pot permite, iar pentru a astepta pentru a imi lua cel indicat ar trebui sa treaca o perioada mai lunga de timp... Sa inteleg ca din ceea ce am postat, nu e niciun unul cat de cat bun,indicat pentru o incepatoare asa ca mine? Ma gandeam la Telescop Seben Big Boss 150/1400... dar nu stiu exact ,de aceea am ales sa vorbesc si sa va intreb pe voi.
@MariusP eu sunt de undeva de langa Brasov...si de aceea nu stiu prea multe de grupurile astea..stii cum as putea lua legatura cu ei(un site,email,ceva?) .
Multumesc din nou pentru raspunsuri!!
O zi frumoasa va doresc! |
|
| Sus |
|
 |
RobertG Membru

|
Trimis: 10 Mar 2012 16:36 Download mesaj |
|
|
|
Parerea mea e ca te complici alegand un telescop pe montura ecuatoriala actionata manual. De aceea ti-am recomandat un Dobson. E mult mai practic pentru obs. vizuale, si ieftin la aperturi mai mari. Daca telul tau e sa inveti sa si aliniezi o montura ecuatoriala(care uneori nu iti ofera aceeasi usurinta in observatii ca si dobsonul), ca mai apoi doar prin actionarea manuala a axei RA sa urmaresti obiectele ceresti, atunci, e excelent si Seben Big Boss pe care ti l-ai propus.
Oricare ar fi alegerea ta, cu siguranta nu vei avea decat de castigat! |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
|
| Sus |
|
 |
biushk Membru

|
Trimis: 11 Mar 2012 11:33 Download mesaj |
|
|
|
@RobertG Intra-devar e mult mai greu cu montura ecuatoriala ,insa chiar imi doresc sa reusesc sa invat sa aliniez eu montura si multe altele si de aceea m-am axatat pe asta. Este rau insa ca ,la fel cum am spus si mai sus, nu prea am de unde sa am inspir sau sa invat lucrurile acestea,dar pana la urma voi reusi eu...Multumesc mult pentru recomandare ,voi mai sapa pe aici prin forum si abia cand voi fi foarte sigura ,voi trece la pasul urmator :sa-l cumpar.
@MariusP Multumesc mult de ajutor. Gasisem si eu site-ul cu astroclubul din Brasov dar am observat ca nu a mai fost actualizat de ceva vreme si m-am gandit ca poate au renuntat la site. Oricum am trimis acum un mail si sper sa primesc si raspuns.
Cand voi sti ce-mi doresc ,voi posta alegerea ce am facut-o pentru a va multumi asa in felul acesta ca mi-ati acordat purit timp din timpul vostru.
Zile frumoase sa aveti! |
|
| Sus |
|
 |
RobertG Membru

|
Trimis: 11 Mar 2012 13:49 Download mesaj |
|
|
|
| biushk a scris: | @RobertG Intra-devar e mult mai greu cu montura ecuatoriala ,insa chiar imi doresc sa reusesc sa invat sa aliniez eu montura si multe altele si de aceea m-am axatat pe asta.
...
Zile frumoase sa aveti! |
Atunci e ok! Cauta pe forum caci vei gasi absolut toate informatiile necesare. Mult succes!  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|