| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Mihai Moldovan Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2012 Mesaje: 9
|
Trimis: 28 Mar 2012 09:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
L-am gasit si acolo. Dar as prefera sa-l iau din Bucuresti. Dupa cum vad telescop-expert nu sunt din Bucuresti.
Daca nu-l poate aduce suficient de repede sau il aduce la un pret mai mare, incerc si la telescop-expert. |
|
| Sus |
|
 |
astronomu Membru

Data inscrierii: 16 Mar 2012 Mesaje: 62
|
Trimis: 28 Mar 2012 09:45 Download mesaj |
|
|
|
| Deci tu vrei sa il cumperi direct din magazin.Am inteles.Credeam ca vrei sa il cumperi de pe internet. |
|
| Sus |
|
 |
Mihai Moldovan Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2012 Mesaje: 9
|
Trimis: 31 Mar 2012 13:09 Download mesaj |
|
|
|
Am luat telscopul de la instrumenteoptice.ro la pretul de 930. Am avut noroc pentru ca era fix in transportul de joi. Am inteles ca la urmatorul transport vor creste preturile.
L-am scos si la treaba aseara pe la km 44 pe A1. Sunt foarte incantat.
Care ar fi urmatorul pas? Un ocular super possl de 6 cum ati spus si voi? sau sa strang bani sa iau unul din seria planetary? isi merita banii?
A fost cam obositor pentru ochi la Luna cu ocularul de 10. Sa iau si un filtru de luna? de care? |
|
| Sus |
|
 |
Gaman Gabriel Membru

Data inscrierii: 22 Oct 2011 Mesaje: 370
|
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 03 Apr 2012 12:48 Download mesaj |
| Titlul subiectului: recomandare |
|
|
|
M-am grabit un pic cu recomandarea nevazand ca ai achizitionat deja "instrumentul". Felicitari Mihai pe aceasta cale, sincer cred ca si eu as merge pe aceeasi alegere ptr. primul meu tlescop achizitionat (desi initial ma gandeam la un omegon 130/900 eq3 sau un astromaster 130/650 eq, dar dobsonul e de departe alta mancare de peste ). Multa bafta cu el si cer cat mai senin!!
PS. Vad ca nu a scris nimeni, dar un Barlow ptr. instrumentul de fata cred ca ar fi util. Doar de oculare (checked) si filtre de luna (checked) vad scris, dar de Barlow, inca nimic. Va rog, daca sunteti amabili, o parere...multumesc!
Ultima modificare efectuata de catre Bogdan_RBF la 04 Apr 2012 12:26, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 03 Apr 2012 17:37 Download mesaj |
|
|
|
Ocularele Planetary au un Barlow inclus in constructia lor, de aceea nu i-am recomandat unul separat.
Din experienta mea cu aceste oculare, se descurca bine la planete si Luna, chiar mai bine decat un ocular super Plossl obisnuit (Sky-Watcher) atasat unui Barlow, care deobicei cam ingusteaza campul.
Eu prefer un set de cateva oculare bune, de diverse focale decat un Barlow de calitate medie .
Daca isi va lua un Barlow bun, spre exemplu Televue sau Carl Zeiss va avea nevoie si de oculare foarte bune iar toata afacerea va costa cu mult peste pretul telescopului achzitionat . |
|
| Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 04 Apr 2012 12:31 Download mesaj |
|
|
|
| Teo a scris: | Ocularele Planetary au un Barlow inclus in constructia lor, de aceea nu i-am recomandat unul separat.
Din experienta mea cu aceste oculare, se descurca bine la planete si Luna, chiar mai bine decat un ocular super Plossl obisnuit (Sky-Watcher) atasat unui Barlow, care deobicei cam ingusteaza campul.
Eu prefer un set de cateva oculare bune, de diverse focale decat un Barlow de calitate medie .
Daca isi va lua un Barlow bun, spre exemplu Televue sau Carl Zeiss va avea nevoie si de oculare foarte bune iar toata afacerea va costa cu mult peste pretul telescopului achzitionat . |
Ok Teo, dar am observat ca si cele Planetary sunt de 2 feluri (mai scumpe si mai ieftine, sa zic asa). Banuiesc ca tu zici de cele Super Planetary (ca au si un barlow inclus) care au un pret mai piperat sau sunt ok si modelul putin mai "ieftin". Intr-un post anterior am vazut ca ai recomandat oculare Gold Line. Oare ar fi o alegere mai potrivita ptr. buget decat cele Planetary? Nu ca ar fi o diferenta imensa intre primle 2 modele, exceptand pe cele Super Planetary care sunt aproape dublul Gold Line-urilor. Mersi! |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 04 Apr 2012 19:01 Download mesaj |
|
|
|
Eu m-am referit la ocularele Planetary simple (obisnuite) care au o lentila Barlow incorporata.
Cele Golden Line sunt identice cu Planetary sau foarte asemanatoare numai ca sunt comercializate sub alta denumire.
Eu am atat ocularul Planetary de 4 mm cat si Gold(en)-line de 6 mm.
Le-am demontat pentru a le curata de praf si sunt identice inauntru.
Doar focala difera. Ambele au un mic Barlow incorporat .
Rezultatele sunt cat se poate de bune avand in vedere pretul . |
|
| Sus |
|
 |
|