| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239576 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
RaduB Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2012 Mesaje: 13
|
Trimis: 16 Apr 2012 11:30 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Achizitie aparat foto |
|
|
|
Buna ziua !
Postez acest mesaj pentru un prieten care detine un newtonian de 150mm si vrea sa isi achizitioneze un DSLR pentru astro dar si pentru poze generale.
Ideea este ca nici el si nici eu nu stim nimic despre aparatele foto si la ce ar trebui sa ne uitam inainte sa achizitionam unul .
Respectivul prieten se uita dupa o camera foto "ieftina" dar care sa dea rezultate !
Ii rog frumos pe cei care au asa ceva sa isi dea o parere sau sa imi recomande un aparat .
O zi buna ! |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Apr 2012 14:29 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Canon 450D, si cele ce urmeaza, 500D, 550D, 600D, sunt cele mai potrivite pentru astrofoto. Se pot folosi si cele mai vechi, cum ar fi 350D sau 400D, dar astea nu au functia lifeview, care este foarte utila in focalizarea manuala, necesara atunci cand pui aparatul pe un telescop. Evident, sunt recomandabile si modelele mai scumpe, daca iti poti permite.
Teoretic, si aparatele Pentax K-x, K-r, si mai ales K-01 si K-5 ar trebui sa fie bune , dar pana acum nu prea au fost testate la noi in tara. Rezultatele in astrofoto pe care le-am vazut pe site-uri din Japonia par a fi bune. Acestea aparate ofera un avantaj in raport cu alte marci, al obiectivelor ceva mai ieftine, deoarece au stabilizare in camera, nu in obiectiv, si pot fi utilizate si cu obiective foarte vechi, care se gasesc pe piata la preturi foarte mici. Eu utilizez K-r-ul meu, si cu obiective fabricate acum 40 de ani. Insa nu pot recomanda cumpararea unui aparat secondhand decat daca poti sa faci un test intensiv, deoarece primul aparat pe care l-am luat, nou fiind, a trebuit sa-l schimb imediat, datorita functionarii defectuoase a stabilizatorului. Dupa ce l-am schimbat , noua camera a fost buna si sunt multumit de ea. Nu recomand generatii anterioare de la Pentax, datorita zgomotului destul de mare.
Nikon face aparate bune, dar prelucreaza pozele destul de mult in aparat, inainte de inregistrarea lor. De aceea este mai putin folosit in astrofoto in raport cu Canon. Exista o procedura prin care se poate preveni acest lucru, dar nu o stiu, si poate un Nikonist ar putea sa-ti spuna mai multe.
Sony prelucreaza excesiv pozele in aparat, si nu e bun pentru astro, indiferent de tip. Si in plus are un zgomot destul de mare in raport cu altele. Si nu tin minte sa fi vazut pe undeva in lume astrofotografii bune cu Sony. Cam la fel stau lucrurile cu aparatele Olympus.
PS Ceva rezultate cu aparate Pentax:
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/sho...in/4262626
https://plus.google.com/photos/10403617935...banner=pwa _________________ Dragos N
Ultima modificare efectuata de catre dragos.n la 16 Apr 2012 15:59, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 428
|
Trimis: 16 Apr 2012 17:11 Download mesaj |
|
|
|
IMO daca e sa ne rezumam la modelele 'entry level' clasamentul pentru o utilizare care sa includa si astrofoto ar fi cam asa:
1a.Canon
1b.Pentax
2.Nikon (la o diferenta minora totusi, comparam modele actuale si nu cele de-acum 4~5 ani)
Ceea ce nu are Pentax comparativ cu ceilalti este gama de accesorii (proprii si ale tertilor) atat de extinsa si variata. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 16 Apr 2012 17:34 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi canon, mai ales ca ii poti pune soft ce adauga diverse functii interesante mai ales in astrofoto.
Dar oricare ar fi e bine sa aibe live view, filmare, poate si ecran rabatabil. Poate sa nu fie neaparat dslr, poate fi si ceva fara oglinda. Insa cu canon n-ai cum sa dai gres, mai ales ultimile versiuni (600d ar fi interesant). |
|
| Sus |
|
 |
RaduB Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2012 Mesaje: 13
|
Trimis: 19 Apr 2012 22:09 Download mesaj |
|
|
|
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri !
I-am trimis mesajele , voi reveni dupa ce isi face achizitia.
O seara buna ! |
|
| Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 20 Apr 2012 09:40 Download mesaj |
|
|
|
Ce fel de astrofoto vreti? Pentru deepsky filmarea si liveview sunt neesentiale (merge si o camera ceva mai veche), pentru planete sunt necesare.
Ce fel de montura are acel newtonian ? Pentru deepsky va trebuie o montura ecuatoriala motorizata, inaintea camerei.
Pentru deepsky e foarte util sa schimbi filtrul camerei cu unul cu transmisie mai buna in rosu pentru a capta mai usor majoritatea nebuloaselor mai accesibile. Dupa modificare camera devine mai incomod de folosit ziua pentru ca setarile de balans de culoare standard o sa fie gresite.
Imi pare ca un body canon relativ recent care stie sa si filmeze e cea mai buna alegere acum pentru uz general si astrofoto ocazional, urmand ca in viitor daca va vrea o camera modificata sa ia eventual inca una mai veche si mai ieftina. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|