| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239329 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
iuli72an Membru

Data inscrierii: 14 Apr 2012 Mesaje: 311
Motto: When anything else fails, HamRadio! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Apr 2012 21:34 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salut |
|
|
|
Buna seara,
Ma numesc Iulian si ma bucur foarte mult ca pot reveni printre cei care se numesc a fi astronomi (amatori sau nu). Ce va pot spune este ca nu sunt chiar incepator in astronomie, deoarece am fost acum multi ani (prin 1999) la Palatul Copiilor, clubul de astronomie. Acolo m-am initiat in astronomie, lucrand deja cu numeroase tipuri de telescoape si insusindu-mi cateva notiuni elementare despre astronomie. Astfel am inceput sa lucrez cu clasicele lunete, ba chiar aceea minunata luneta "gigant" acoperita cu cupola (la acea vreme, nu stiu daca o fi fost schimbat telescopul). Tot acolo, am folosit si telescoape newtoniene, cu montura EQ sau Dobson, ba chiar am lucrat cu Meade (ca modelul LX200, cu motor incorporat) ce are ocular montat in spatele tubului optic (parca Maksutov-Cassegrain ii spune la un astfel de catadioptric). Ca varf de lance pentru mine, pot spune cu mandrie ca am participat si la elipsa solara din August 1999, un moment exceptional si de neuitat. La acea data aveam 18 ani impliniti.
Acum, dupa atatia ani de zile, timp dupa care n-am mai pus mana pe un telescop, m-am decis sa revin la acest hobby.
Cu speranta ca se va comunca mai activ pe acest forum, va urez cele bune si (cine stie?) "la buna vedere!". |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 21 Apr 2012 00:32 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit pe forum !
Succes in aceasta veche pasiune si sa te dotezi in timp cu un telescop bun !
Cer senin ! |
|
| Sus |
|
 |
iuli72an Membru

Data inscrierii: 14 Apr 2012 Mesaje: 311
Motto: When anything else fails, HamRadio! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Apr 2012 09:08 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salut! |
|
|
|
Da, pai ieri am primit un Skywatcher Mak 127/1500 EQ3 + 1 filtru lunar si 1 filtru solar.
Aseara am facut si primele observatii astronomice, insa datorita poluarii luminoase si atmosferice am putut observa doar Venus, Luna, Saturn, Marte...si cam atat.
Multumesc mult pentru urare Teo (de la Teodor sau Teodora?) si vorba ta,
"Cer senin" |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|