Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
fulger_34.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239583
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

achizitie telescop sau luneta

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
violeta
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2012

MesajTrimis: 10 Mai 2012 08:53 Download mesaj
Titlul subiectului: achizitie telescop sau luneta
Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua,
As dori sa ii cumpar fratelui meu un telescop sau o luneta.Mentionez ca are un baietel de 6 ani, caruia ar vrea sa ii dezvolte interesul pentru astronomie. va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, pentru ca nu ma pricep si nu dispun decat de 300lei. Multumesc muuuult.
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 10 Mai 2012 09:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
violeta
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mai 2012 09:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

am facut asta....dar vroiam sa ii cumpar taticului, si asa, in timp isi va atrage si baietelul.Multumesc pentru raspuns
Sus
UFO
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012

MesajTrimis: 10 Mai 2012 09:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Sus
violeta
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mai 2012 09:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

dar astea?
http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...gjjrcm2in4
sau dobson: http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...gjjrcm2in4

nu ma pricep...imi cer scuze daca intreb prostii....
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 10 Mai 2012 11:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru
Membru

Data inscrierii: 14 Apr 2012

Motto: When anything else fails, HamRadio!

MesajTrimis: 10 Mai 2012 11:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Draga Violeta, in primul rand iti pot spune ca si eu sunt tatic de baietel, care mai are cativa anisori si face precum baietelul tau de 6 anisori (insa mai am nitel de asteptat).

Pot spune ca unii dintre noi (ca mine de altfel) suntem inca noi niste "copilasi", insa momentan cu jucarele si pretentii de "oameni mari".

De spun asta? Eu cand am dorit sa reintru in acest hobby/domeniu numit astronomie (dupa aproximativ 13 ani) m-am uitat la un telescop de 250 RON ca asta (acum ma bufneste rasul cand ma gandesc la el, insa nu din cauza ca n-ar fi bun, insa te limitezi mult cu el):

http://astromagazin.ro/catalog/celestron-f...k8iktbpkg0

Intre timp tot citind si analizand, am ajuns sa ma gandesc daca nu cumva ma plafonez. Dupa enorm de multe discutii, analize, evaluari, etc. am ajuns sa fiu cu mintea la la portabilitate, calitate, upgrade-uri ulterioare, s.a.. Asa am ajuns sa cresc "pofta" cu produse care au crescut usor, usor la pret.

Pretul pe care l-am dat pe telescopul meu actual este a sarit de 10 ori in sus fata de ceea ce vroiam initial. Evident banii nu i-am avut, insa i-am obtinut cate putin, cate putin, iar acum cred ca am luat ceea ce trebuie (pe moment), zic eu:

http://astromagazin.ro/catalog/telescop-sk...k8iktbpkg0

Shocked Laughing

Daca luati microbul, va garantez ca o sa vreti din ce in ce mai mult, mai mare, mai tare, mai comod, mai clar....toate in spre "mai bun". Insa acest lucru va costa din ce in ce mai mult, probabil exponential, in functie de ceea ce doresti.

Trebuie sa ai in vedere ca ceea ce a spus UFO are multa dreptate, insa de voi depinde cel mai mult, insa si de locatia in care locuiti si de cat de mult doriti din aceasta "stiinta" (de altfel, astronomia este o stiinta, iar telescopul este un intrument "stiintific") sa devina ceva pe placul vostru.

Sper sa ajung la o concluzie practica si pe masura asteptarilor voastre.

Cele bune si multa sanatate (ca-i mai buna decat toate)!

Skywatcher Mak 127/1500 EQ3-2 (Black Diamond), Skywatcher 150/750 (Black Diamond) GoTo SynScan, Binoclu 10x25, Oculare: 6,10,12,25,26,32mm, filtru lunar (verde - noname), filtru solar Baader, DSLR Nikon D60 (cu remote control) si adaptor T2, WebCam uEye.

Ultima modificare efectuata iuli72an la 10 Mai 2012 11:51, modificat de 2 ori in total
Sus
violeta
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mai 2012 11:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Fiind vorba de fratele meu, ii pot lua si un sh, daca e mai bun si ma incadrez in buget. deci, da-mi te rog linkurile de care spuneai, pentru ca imi prind urechile daca e sa caut in toata sectiunea vanzari.mersi
Sus
iuli72an
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mai 2012 11:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

P.S.: Sorry, am omis eu ca era vorba de frate si nepotel (sper sa nu ma insel).

Cu sugestiile am sa fiu mai rezervat. Trebuie sa intreprindeti voi o lista de ceea ce vreti sa vedeti cu telescopul si sa o propuneti aici. Apoi dupa indelungi discutii trebuie sa alegeti ceea ce trebuie. Totusi cred ca sfatul lui UFO este cel mai adecvat.

Skywatcher Mak 127/1500 EQ3-2 (Black Diamond), Skywatcher 150/750 (Black Diamond) GoTo SynScan, Binoclu 10x25, Oculare: 6,10,12,25,26,32mm, filtru lunar (verde - noname), filtru solar Baader, DSLR Nikon D60 (cu remote control) si adaptor T2, WebCam uEye.
Sus
violeta
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mai 2012 11:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

adik niste carticele?
Sus
iuli72an
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mai 2012 12:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cam asa ceva, pentru inceput niste carticele, insa asocierea informatiilor din carticele si cu ceva realitate o puteti face (pentru ca esti din Bucuresti) la un club de astronomie sau observator astronomic cum ar fi cel de la Palatul Copiilor.

Ulterior va insusiti niste notiuni de optica, orientare in spatiu si astronomie, ca apoi sa decideti ce instrument vi s-ar potrivi cel mai bine.

Este un pic mai dificil cu privire la alegerea unui intrument optic care sa te ajute sa vezi fel si fel de lucruri.

Cu privire la stelute, iti pot garanta ca nu o sa vezi nici cu cel mai puternic instrument decat un punct luminos licarind in ocular (mai mult sau mai putin,in functie de poluarea luminoasa, vreme, etc.), indiferent de ce telescop cumperi.

Daca doriti sa faceti observatii planetare mai in detaliu banii, trebuie sa incepeti sa dati bani grei. Sunt X elemente ce trebuie luate in calcul la alegerea unui telescop:

- diametrul tubului optic (care iti capteaza lumina, cu cat e mai mare, cu atat mai multa lumina)
- trepiedul sa fie cat mai stabil (deoarece la factori de marire crescande, orice vibratie este mai mult enervanta decat o placere)
- montura azimutala (cum este cea dobson, insa se gasesc si la telescopele cu luneta sau newton) sau ecuatoriala (care compenseaza miscarea de rotatie a pamantului, sa nu iti fuga din vedere obiectul ceresc)
- greutatea intregului ansamblu
- spatiu pentru manevrarea lui
- ocularele care dau un factor de marire in functie de raportul (distanta focala tub obtic/distanta focala ocular) insa cu cat cresti factorul de marire, cu atat scade cantitatea de lumina pe care o vezi
- etc.

Sunt mult mai multe aspecte de care sa ti cont. Imi pare rau insa nu iti pot sugera nimic acum.

Totusi iti sugere sa citesti foarte atenta:

http://astromagazin.ro/catalog/rate.php?os...mbum27vov0

cele bune

P.S.: abia astept sa fiu penalizat pentru diverse greseli privind notiunile mentionate mai sus.

Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 10 Mai 2012 12:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru un copil este important sa vada si sa i se explice.

Cand suntem mici, suntem foarte receptivi la ceea ce vedem si auzim. Din fire, copii sunt foarte curiosi.

O buna solutie ar fi achizitionarea unei lunete de 70/900 mm sau chiar 60/900 mm cu care va putea vedea Luna, Jupiter si satelitii sai, fazele lui Venus, inelele lui Saturn si inca, destule obiecte ceresti chiar daca la un nivel mai modest.

Va asigur ca la varsta asta va fi mult mai incantat de o "jucarie" prin care poate privi cerul si nu numai, decat niste carti de care va avea parte de aici incolo cu gramada...fiind aproape de varsta la care va incepe scoala.

Cartile ilustrate de astronomie pot veni si ele pe parcurs daca dezvolta un oarecare interes.

Daca nu, macar se va alege cu jucarie interesanta prin care pot privi si ceilalti membri ai familiei, eventual si terestru.
Sus
iuli72an
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mai 2012 12:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Violeta, sa sti ca Teo are destul de multa dreptate cand spune ceea ce spune.
Explicatia sa, este mai constructiva si utila, decat toate celelalte date de noi la un loc.

Ideea este sa iei ceva cat se poate de bun calitativ, raportat la banii dati.

P.S.: nu lua plastice ca cele care le gasesti prin diverse magazine ca cele de la Noriel, unde vand practic niste jucarele complet din plastic.

Sus
violeta
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Mai 2012 12:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

tocmai d-aia am intrat pe acest forum.pentru ca habar nu am ce sa cumpar in banii astia, pentru ca vreau cat de cat sa vada si tatal, sa nu fie doar o jucarie pentru cel mic, si sa fie un pas (desi marunt) in aceasta pasiune.apreciez ajutorul vostru.multumesc din nou
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 10 Mai 2012 12:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

O luneta de 60-70mm diametrul ar fi ok pentru a-l impresiona pe copil. Desi o luneta buna costa mai mult decat cei 300 lei, e totusi minimul necesar pentru a vedea ceva care sa produca satisfactii la Luna, Saturn, Jupiter. Ti-as recomanda ceva din seria Powerseeker de la Celestron sau de la SkyWatcher modelele asemanatoare:

http://www.skywatcher.ro/powerseeker_cel.htm

Sau chiar si un Firstscope e un telescop bun, fiind si ieftin.

http://www.skywatcher.ro/speciale_cel.htm

Totusi, trebuie avut grija cu lasarea la indemana copiilor a oricarui telescop optic pentru ca nu este o jucarie. Mai ales trebuie avut grija si constientizat copilul ca nu este voie sa il indrepte spre Soare si nu este voie sa se uite la Soare cu el pentru ca va orbi.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum