| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239578 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Raul Teodorescu Membru

Data inscrierii: 24 Mar 2012 Mesaje: 1
|
Trimis: 24 Mar 2012 23:31 Download mesaj |
| Titlul subiectului: ce telescop sa-mi cumpar |
|
|
|
Buna,
vreau sa imi cumpar un telescop
vreau sa ma uit la luna,stele si planete
am hotarat sa investesc cam 400 ron
nu stiu ce sa imi cumpar
m-am gandit la un refractor cu apertura de 70-90 mm.E suficient? pt ce vreau eu?
nu stiu ca distanta focala sa aiba,cum e mai bine sa fie?mica, mare?
se pot vedea cu un asa telescop cratarele de pe luna, inelele lui saturn? cat de mari se vad stelele?cat de mult mareste?
puteti sa-mi recomandati un model? sau un link cu unul bun
pot sa ma uit si ziua sau doar noaptea?
in afara de telescop si trepied mai am nevoie de ceva?
care e mai bun reflector sau refractor?pt ce folosesc eu.Care e diferenta intre ele?
http://www.astroshop.ro/omegon-telescop-ac...r_1_select
sau
http://www.astroshop.ro/omegon-telescop-ac-70-700-az-2/p,20643
sunt bune?
oare vibreaza,trepideaza?se vede bine? (sau mai bine ma uit c ochiul liber )
puteti sa imi aratati o poza/filmulet sa vad cam cum s-ar vedea la un asa telescop?
Ms! |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 24 Mar 2012 23:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
Poate cel mai bine parcurgi cateva randuri si mai vorbim dupa aceea:
http://skywatcher.ro/educatie.htm
http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=11
http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=12
Vezi ca mai sunt si alte magazine online, poate mai ieftine, poate cu scule mai bune, poate mai scumpe, vezi tu...
Pentru planete iti trebuie focala cat mai lunga, si o montura solida cu motoare de urmarire. Pentru luna nu e nevoie de focala chiar atat de mare. Pentru stele....stele sunt punctiforme indiferent de puterea telescopului. Defapt poate vrei sa zici obiecte DSO, aici depinde de dimensiunea obiectului, poate iti trebuie focala mare, poate mai mica. Dar magnificatia o mai poti regla si din oculare. Pe langa telescop si montura iti trebuie si oculare, oglinda diagonala daca e refractor.
Spor. |
|
| Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 25 Mar 2012 00:06 Download mesaj |
|
|
|
| [MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 25 Mar 2012 10:43 Download mesaj |
|
|
|
UFO, ai dreptate in ceea ce spui, dar totusi pana la 200-250 X poti utiliza un telescop si fara montura ecuatoriala pentru observarea planetelor.
Trebuie doar putin exercitiu si obisnuinta .
Puterea de 250 X ar fi cam limita. La 200 X inca se pot observa destul de comod cu ajutorul unei monturi azimutale .
De la 250 X (inclusiv) in sus, intr-adevar rotatia diurna a Pamantului in jurul axei, devine foarte evidenta si e din ce in ce mai greu sa te tii dupa astrul vizat.
Spun acest lucru deoarece 90 % din observatiile mele planetare la fac la 200 X de pe o montura azimutala/Dobsoniana.
@ Raul Teodorescu
| Raul Teodorescu a scris: |
m-am gandit la un refractor cu apertura de 70-90 mm.E suficient? pt ce vreau eu?
nu stiu ca distanta focala sa aiba,cum e mai bine sa fie?mica, mare?
se pot vedea cu un asa telescop cratarele de pe luna, inelele lui saturn? cat de mari se vad stelele?cat de mult mareste?
|
Inelele lui Saturn se vad si cu o luneta de 60 mm diametru in conditii destul de bune.
La fel si satelitii lui Jupiter, 2-3 benzi noroase pe suprafata Joviana, fazele lui Venus, multiple cratere pe Luna sau discul planetei Marte.
Stelele nu se pot mari si nu apar decat ca niste puncte chiar prin cele mai mari telescoape.
In bugetul mentionat de tine, nu poti achizitiona o luneta cu apertura mai mare de 70 mm decat second-hand.
Recomandarea mea, este sa iei o luneta cat mai mare in diametru si cu focala cat mai lunga, spre exemplu de 80 mm sau 90 mm cu focala 900 mm.
Mergi cu incredere pe firma Sky-Watcher. Firma mentionata de tine ( Omegon ) nu mi-a facut o impresie prea buna din relatarile celor care au avut asa ceva. |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 09 Iun 2012 13:38 Download mesaj |
| Titlul subiectului: buna |
|
|
|
am vazut ca te-ai uitat la link-urile de la omegon.
Eu iti recomand 90/1000,dar se merita sa mai cumperi ceva in plus.Eu am cumparat extra apo zoom ocuar 8-24 Omegon si 2,5 apo barlow de la GSO.Cam 300euro toate,dar cred ca merita banu
Daca iei unu mai mic(80 mm)nu cred ca ar avea rezolutie suficienta ca sa te multumeasca cat de cat.Daca iei unu mai mare(100mm) are aberatii cromatice mai mari si nu prea le poti scoate.Apo zoom de la omegon are corectie pt acestea ,iar cam la 9mm vede f bine.Asemenea imagini bune eu nu am mai vazut pana acum.
Daca te framanta mult sa vezi ceva ,atunci trebuie sa te multuneasca cat de cat rezultatele... |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|