| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239579 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Iun 2012 02:20 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Atentie, scumpiri la orizont |
|
|
|
Se discuta de mai mult timp despre exporturile de metale rare din China, si despre reducerea lor. S-a ajuns pana la plasarea lor pe lista de discutii dintre presedintii Chinei si USA. Acum am gasit un articol despre reducerea rezervelor la aceste metale.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/art...arket.html
Asa ca e foarte posibil ca intr-un timp nu foarte lung sa asistam la scumpirea instrumentelor astronomice, in special la refractoare si oculare. La obiective foto a inceput deja. Firma Tamron a scumpit produsele, Pentax a procedat la fel, dar deocamdata doar pe piata americana, care era mai ieftina, (si cresterile au ajuns chiar la 90% la unele obiective). Sigma a procedat la o scumpire mai subtila, doar la pretul produselor noi, care au preturi cam mari in raport cu cele pe care le inlocuiesc, si cu inbunatirile aduse. Si s-a vorbit si de impunerea unor preturi fixe de catre Canon, de asemenea pe piata americana. Toate acestea in ultimele 4 luni.
Pe piata astro nu am observat cresteri semnificative ale preturilor, si avand in vedere ca pe aceasta piata volumele de vanzari sunt mult mai mici decat la foto, cred ca astfel de scumpiri vor ajunge mai tarziu. Dar e posibil ca peste un an, sa ne aducem aminte cu parere de rau de preturile actuale.
PS. Acum mi-am adus aminte de faptul ca cei de la TeleVue au anuntat in urma cu ceva timp, ca vor creste preturile produselor lor. Si lucrul acesta se vede deja pe piata americana, unde cel mai ieftin Nagler este acum 330 de dolari, fata de 260-280 inainte. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|