| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
caty Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2012 Mesaje: 4
|
Trimis: 30 Iun 2012 13:20 Download mesaj |
| Titlul subiectului: achizitie telescop 1000-1200 ron |
|
|
|
Buna!
Sunt o incepatoare entuziasta in astronomie si as vrea sa imi iau un telescop... de apartament. Detaliile tehnice care le diferentiaza ma depasesc, asa ca as aprecia niste sfaturi.
Stau la bloc, deci observatiile mele savante le voi face pe balcon, mi'ar placea ca de cateva ori pe an sa il duc la munte sau in locuri cu mai putina lumina decat mijlocul orasului... portabilitatea e importanta, desi daca n'are o greutate imensa, m'as putea chinui cu el pe scari din cand in cand.
Bugetul pe care il aloc acestei achizitii e de 1200 ron. Multumesc anticipat oricui crede ca stie ce fel de telescop imi trebuie. |
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 30 Iun 2012 13:33 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu am o experienta f mare in domeniu,dar in jurul sumei de 1200 RON,aparat care merge si pt balcon si are o greutate acceptabila cu calitate buna,zic eu,e 90/1000 Omegon imbunatatit cu un Super Plössl apo zoom ocular 8-24 mm,un apo barlow 2,5 de la GSO si un sky glow filter.Asta am eu si poti vedea ceva interesant.
Din cate am inteles nici cu aparate ceva mai mari nu vezi mult mai mult,desi pretu creste,ci numai cu aparate mari sau f scumpe.
Succes! |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 30 Iun 2012 13:35 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere.
Ultima modificare efectuata de catre ursamajor la 30 Iun 2012 13:38, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
|
| Sus |
|
 |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 30 Iun 2012 13:40 Download mesaj |
|
|
|
| eu le-am luat de la Astroshop.de din germania(locuiesc nu foarte departe),afara de apo barlow.Dar toate impreuna + oculare standard si altele au fost cam 300 euro acum 2 ani.La calitatea pe care o are si la pret nu stiu daca ai gasi un compromis mai bun |
|
| Sus |
|
 |
caty Membru

|
Trimis: 30 Iun 2012 15:02 Download mesaj |
|
|
|
Nu reusesc sa accesez linkul... te rog trimite'l inca o data. |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 30 Iun 2012 15:20 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
caty Membru

|
Trimis: 01 Iul 2012 12:23 Download mesaj |
|
|
|
| multumesc pentru idei, la o luneta nici nu ma gandisem... care e diferenta dintre o luneta si un telescop? |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 01 Iul 2012 16:57 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
caty Membru

|
Trimis: 01 Iul 2012 17:20 Download mesaj |
|
|
|
Mulțumesc pentru răbdare și informații. Voi studia și lectura obligatorie, sper sa am mai puține întrebări ulterior  |
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 01 Iul 2012 17:47 Download mesaj |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|