| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242777 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2832 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: dompopp |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 18 Iul 2012 02:19 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| [MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 18 Iul 2012 07:27 Download mesaj |
|
|
|
UFO, eu cred ca tu pus in aceeasi propozitie notiunea de astronom amator ..... cu intrumentele utilizate in promovarea astronomiei de amatori in randul publicului larg. Lipsa acestor instrumente (utilizate cu succes in SUA si in toate tarile importante ale lumii) au generat aceasta "puternica" comunitate de astronomi amatorii din Romania.
Privita in context stiintific, ai dreptate ..... insa daca vrei sa aduci alti oameni langa tine, sa ii convingi sa imbratiseze acest hobby (pentru ca asta este pentru majoritatea de aici) trebuie sa modifici perceptia oamenilor si a autoritatilor referitoare la "nebunii cu telescopul". Chiar si NASA a inceput sa aloce un rol extrem de important marketing-ului pentru promovarea actiunilor proprii .... de ce? ..... eu cred ca pentru a devenii intelesi de o mare parte a populatiei si de a NU ramane izolati in preocuparile lor solitare.
Si da ... astronomia a reprezentat sursa de inspiratie pentru pictori, muzicieni, poeti .... si chiar te invit in anul urmator la GAM 2013 .... poate o sa iti schimbi abordarea .  _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 18 Iul 2012 09:55 Download mesaj |
|
|
|
| [MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 18 Iul 2012 10:40 Download mesaj |
|
|
|
Sunt de scord cu tine in privinta localizarii in timp cat si in spatiu a unei obesrvatii astronomice (atunci cand este relevanta .. ex. tranzituri, ocultatii, eclipse, fotografii planetare, solare .. etc), insa sunt si momente unde precizia mentionarii secundelor, minutelor .. orelor ... etc nu este atat de relevanta (ex. fotografia DSO ... aici exceptand momentele de surprindere a unor supernove sau ceva asemanator )
Eu aici te prirdusem la ce spuneai:
"În ultimele zile am tot citit despre astro-poeți, atro-pictori, astro-matematicieni. Mie îmi pare nefirească această operație chirurgicală a cuvântului astronomie. Mai urmează să citim despre astro-femei, astro-actori, astro-compozitori ... etc.
Astronomia este o știință, cea mai accesibilă dintre științe. Nu dintre arte. Însă, ce să vezi, regina științelor (Astronomia) înglobează în ea cam totul, și pictura, și poezia, și chimia, și matematica, și fizica, și uneori chiar ... muzica (sferelor)."
.... insa m-am lamurit din ultimul tau mesaj _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9952
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Iul 2012 11:52 Download mesaj |
|
|
|
Susțin ideea că atunci când prezentăm observații astronomice este bine să avem notată ora exactă, nu se știe niciodată când apare ceva inedit într-o poză sau în câmpul ocularului. Dar și cealaltă poziție nu este neapărat greșită, pentru că amatorismul nu te obligă la nimic, dimpotrivă. E libertatea fiecăruia să fie mai mult sau mai puțin "profi", "să știe cât e ceasul".  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6, 72mm F/10
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2174
|
Trimis: 18 Iul 2012 13:09 Download mesaj |
|
|
|
o camera ccd/dslr salveaza timpul precis la care a fost luata o imagine, asa ca singura necesitate este sincronizarea cat mai precisa a ceasului calculatorului. Ulterior daca e nevoie poti folosi timpul salvat o data cu fisierele (in headerul fisierului FITS, CR2, etc).
Spre exemplu calculatorul meu de la servici e sincronizat automat cu serverul din domeniu ce e cu ~3minute aiurea.
Unul dintre site-uri unde se poate vedea timpul cu precizie destul de mare http://www.heavens-above.com/whattime.aspx
Windows-ul by default implementeaza protocolul NTP si se sincronizeaza cam cu o precizie de 1/50s sau mai buna.
Acasa folosesc un serviciu http://www.meinberg.de/english/sw/ntp.htm#ntp_nt_stable cu care se poate obtine o sincronizare prin internet mai precisa. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|