Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236102 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2870 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Nicu |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Inginerul Membru

Data inscrierii: 12 Aug 2010 Mesaje: 18
|
Trimis: 06 Aug 2012 23:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: Trepied Celestron Heavy Duty Alt-Azimuth ?! |
|
|
|
Dupa o lunga pauza, va salut din nou (a venit IN SFARSIT concediul)!
Este posibil ca saptamana viitoare sa ajung undeva in apropierea Parcului National Semenic, unde se pare ca cerul este excelent. Partea proasta e ca in acest moment nu prea dispun de tot echipamentul necesar, motiv pentru care trebuie sa trec la cumparaturi cat mai repede.
Am un micut si dragut Maksutov Skywatcher 80/1000 Tabletop, suficient de bun pentru un incepator care il foloseste acasa, cum sunt eu, dar in deplasari am neaparat nevoie de un trepied.
De-a lungul ultimelor luni am avut niste tentative de a folosi un trepied foto ieftin. Un mare FAIL pentru ca telescopul e absolut imposibil de folosit cu asa ceva; nici macar nu poti focaliza din cauza jocului. Miscarile (atat pe orizontala cat si pe verticala) sunt inacceptabil de bruste, te chinui 4-5 minute sa prinzi ceva in ocular.
Cautand pe net variante, am gasit un trepied Celestron, cel de aici care ar suporta pana la un Maksutov de 127mm (deci ma incadrez fara probleme). Ceea ce imi place foarte mult este ca are cabluri flexibile pentru reglaje fine pe ambele directii.
Pretul la care l-am gasit in Romania este de 480 de lei.
Vi se pare un compromis suficient de bun intre portabilitate si functionalitate? Imi pot face treaba cu el? Merita banii? Daca nu, imi puteti recomanda altceva?
Multumesc anticipat pentru impresiile voastre! _________________ Maksutov-Cassegrain: Skywatcher Skymax 80/1000 |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4267
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|