| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239398 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Crypthor Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012 Mesaje: 12
|
Trimis: 14 Aug 2012 13:07 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Bine v-am gasit |
|
|
|
Salutare
Sunt Cosmin, bucurestean, 27 de ani cu atractie pentru univers inca de cand am capatat constiinta. Din pacate nu am reusit sa materializez asta, decat recent (acum o saptamana) prin procurarea unui telescop reflector homamade cu o oglinda de 100mm si distanta focala 1000mm pe o montura dobson tot homemade.
Din pacate a fost vreme foarte proasta si n-am putut sa observ nimic, nici macar luna. Ideea este ca eu fiind complet incepator nu sunt foarte sigur ca stiu ce sa fac, cu telescopul odata indreptat spre cer, nu stiu daca sunt niste reglaje, ceva calibrari de facut (netul nu ofera multe in privinta asta) si ca atare as avea rugamintea la un coleg de pe forum sa iesim intr-o noapte la observatii si sa-mi arate si mie cam de unde sa incep. Eu stau undeva prin sectorul 1 (bd titulescu mai exact) si apreciez enorm orice ajutor
Multumesc anticipat |
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4326
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 14 Aug 2012 13:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Bine v-am gasit |
|
|
|
Bine-ai venit Cosmin!
Sint multi colegi din Bucuresti pe forum care au activitate "sub stele", asa ca sigur vei avea cu cine sa iesi la observatii.
| Crypthor a scris: | | Din pacate a fost vreme foarte proasta si n-am putut sa observ nimic, nici macar luna. | Nu stiai ca asta-i regula? Cum iti iei un telescop, cum se strica vremea...
P.S.
Vezi ca este topicul "Ce instrumente de observatie aveti?". Poate pui niste poze cu telescopul tau pe-acolo, sa vada si ochiul nostru un home-made de 100 mm...  |
|
| Sus |
|
 |
Crypthor Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2012 Mesaje: 12
|
Trimis: 14 Aug 2012 13:42 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Am aflat de regula fix cand l-am primit A fost superb pana sa vina... si cand l-am scos din ambalaj a inceput furtuna!
Ii fac astazi niste poze cand ajung acasa si le postez acolo ca sunt si eu curios daca incep cu dreptul  |
|
| Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2300
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 14 Aug 2012 17:28 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
Te asteptam pe la Observator daca vrei, Cosmin.
Iti stam la dispozitie, cu orice intrebare/nelamurire ai avea.
Daca-s doar chestii teoretice, le discutam aici. Cele practice se inteleg cel mai usor facand efectiv treaba cu instrumentul.
Cer senin!
 _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|