| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242852 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: CosminXF |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1789 la data de Joi Aug 27, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Flavius Membru de onoare

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 142
|
Trimis: 06 Sep 2012 16:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Uranus din 04/09/2012 |
|
|
|
Doua imagini ale lui Uranus din 04/09 cu Meade LX200 254mm, camera IDS, filtru IR685 si un F/D de 20 cu camera insurubata direct pe barlow cu un adaptator T/CS.
Capturi de 20 de minute la 2 FPS, expunere 500ms si gain la maxim. Am tinut cam 2000 de imagini de fiecare data.Camera a fost rotita cu 90° intre cele doua capturi.
Rezultatul e mic, tratat destul de hard si cu mult zgomot. Contrastul era super slab si trebuie tratat dur sa iese ceva.
Cred ca am obtinut cel putin zona "intunecata" a planetei care e situata intre doua benzi luminoase in infrarosu (cautati poza Pic Du Midi 2012 o sa le vedeti bine.
M-a ajutat versiunea 10 a lui Winjupos care face derotire cu corectarea rotatie de camp vizual AltAz. Dupa derotire am folosit Autostakkert si apoi Registax pentru wavleturi.
Imagini la 100% si 200%, cu pozitia orizontalei si a planetei indicate, si imaginea 2 rotita (partea de jos) in aceeasi pozitie ca prima.
O mica "animatie" cu rotirea camerei, la 100 %
O imagine in culori false la 200%: prima imagine de azi a fost folosita pentru rosu (dupa un filtru gaussian) si am folosit G si B dintr'o captura anterioara LRGB.
 _________________ Meade LX200R 10", barlow Baader Zeiss Abbe 2x, camera color Point grey Firefly IMX035 + mono IDS "Ruby", ADC "Pierro Astro"
Ultima modificare efectuata de catre Flavius la 06 Sep 2012 17:21, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 06 Sep 2012 16:27 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
In ultima pare a fi o stea in 6 colturi . |
|
| Sus |
|
 |
Flavius Membru de onoare

|
Trimis: 06 Sep 2012 17:56 Download mesaj |
|
|
|
O fi o stea hexagonala
E greu de facut o culoare falsa care sa arate cat de cat OK. _________________ Meade LX200R 10", barlow Baader Zeiss Abbe 2x, camera color Point grey Firefly IMX035 + mono IDS "Ruby", ADC "Pierro Astro" |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 06 Sep 2012 17:59 Download mesaj |
|
|
|
| Hexagonala cu 6 colturi, cum altfel! Dar nu e de la culoare, parca se vede si in versiunea alb negru, mai evident in gif-ul animat. |
|
| Sus |
|
 |
Flavius Membru de onoare

|
Trimis: 10 Sep 2012 12:08 Download mesaj |
|
|
|
Pe imaginile astea am confirmare ca am prins benzile.
Christian Viladrich (din echipa care foloseste telescopul de 1m Pic Du Midi) a facut un tratament independent si fara wavlet pe brutele mele si a obtinut benzile, mai putin evidente dar se vad.
Inainte sa-i trimit brutele se aratase foarte sceptic, nu ma asteptam sa confirme.
Deci e clar: se poate obtine detaliu pe Uranus cu un 250mm si filtru IR685.
E foarte slab si nu se obtin imagini frumoase si curate, dar se poate. _________________ Meade LX200R 10", barlow Baader Zeiss Abbe 2x, camera color Point grey Firefly IMX035 + mono IDS "Ruby", ADC "Pierro Astro" |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|