| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 31 Aug 2012 16:48 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Ok, nu-i bai, probabil si eu am o sensibilitate sa zimtisori.
Asteptam Jupiterul promis
|
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 01 Sep 2012 22:58 Download mesaj |
|
|
|
Valy, din pacate Jupiterul se pare ca nu iese deloc cum vroiam (de fapt chiar deloc). Din cauza unor setari mai ciudate (prima data cand le-am incercat de cand am camera) pe imaginile finale imi apar contururi interioare discului ce strica absolut complet imaginea. Asta e, ma oftic cat pot, pentru ca seeingul de care am avut parte e posibil sa nu se mai "intoarca" prea curand.
Max
|
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 01 Sep 2012 23:02 Download mesaj |
|
|
|
Am reusit intr-un final sa asamblez si colajul lunar realizat cu C 11-ele acum 5 luni.
Rezultatul atasat este o versiune la 50% fata de finala (din considerente "spatiale"), care la randul ei este micsorata de 1.5x fata de original.
Varianta mai mare o gasiti la linkul urmator, impreuna cu doua imagini la rezolutie originala:
http://maximusphotography.wordpress.com/20...ilie-2012/
Astept o noapte cu seeing bun si Luna sus pe cer pentru o noua sesiune.
Max
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
777.71 kb |
| Vizualizat: |
de 1897 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 03 Sep 2012 11:00 Download mesaj |
|
|
|
Poza mare arata foarte bine, din pacate resize-ul unei poze foarte mari produce zimtisori, de aceea recomand sa se vizualizeze originalul .
Ai cumva DSLR cu filmare? Sunt curios daca un dslr filmand la rezolutie maxima (stiu ca in acest caz pixelul e mult mai mare ca pixelul senzorului, fie ca face interpolare, fie ca sare linii) se compara cu o camera dedicata de rezolutie mare.
|
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 03 Sep 2012 11:21 Download mesaj |
|
|
|
Valy, am facut teste si cu un 550D cu filmare atat in crop 640x480 pixeli cat si Full HD de pe tot senzorul.
Ce pot sa iti spun e ca dimensiunea pixelului e comparabila (cea a DSLR ului) cu cea a camerei DBK 41, insa zgomotul de imagine e mai mare. Nu cu mult insa e. Cat despre filmarea in Full HD, nu ti-o recomand decat la filmari "artistice", adica ceva de pus pe You Tube gen "cum se vede Luna prin telescop". Nu mi-au placut deloc rezultatele dupa stack realizate in modul asta.
In primul rand ca intr-adevar face o interpolare si deci pierzi cate ceva pe ici pe colo, si in al doilea rand ai nevoie de marire mare pentru a compensa micsorarea data de filmarea interpolata de pe tot senzorul. Stiu ca parca cu Magic Lantern e posibila (parca, nu mai stiu sigur si nici nu am incercat) filmare crop Full HD, deci si rezolutie mare si fara interpolare, dar doar pentru 7D si 550D.
Mai multe detalii cred ca iti poate da si Octavian Stanescu care folosea si el DSLR pe post de camera astro pt planete/Luna.
Max
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 03 Sep 2012 11:29 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 03 Sep 2012 11:40 Download mesaj |
|
|
|
| Stiu de modul crop, dar din cate am vazut rezolutia e tot mica, adica e comparabila cu 600x400, ori tocmai de aia ziceam de full hd ca e 1900x1080. Dar daca cu lanterna magica ar sti crop 100 dar full hd ar fi o chestiune interesanta. Octavian Stanescu are 50D, parca maxim am vazut 900x..ceva.
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 03 Sep 2012 13:44 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
BMB Membru

|
Trimis: 11 Sep 2012 12:13 Download mesaj |
|
|
|
In aceasta dimineata (11 sept) am incercat o noua sesiune la Luna, cu scopul de a realiza inca un colaj lunar complet.
Imaginea de mai jos este rezultatul unui stack de 600cdr din 800, in seeing de 6/10 cu C 11 in focar (F/10) si camera DBK 41 AU02.AS cu filtru IR 685nm.
Urmeaza candva si colajul complet (inca nu l-am terminat nici pe cel de saptamana trecuta..)
Max
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
662.48 kb |
| Vizualizat: |
de 1723 ori |

|
|
|
| Sus |
|