Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235274 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
mihaich Membru

Data inscrierii: 23 Dec 2021 Mesaje: 13
|
Trimis: 21 Iul 2024 23:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: Smithsonian National Air and Space Museum |
|
|
|
Salutare colegi,
Recent am avut o ocazie rara sa ajung in Washington, unde nu am putut rata National Air and Space Museum din cadrul complexului Smithsonian. https://airandspace.si.edu/
Las aici cateva ganduri pentru cei care au ocazia sa ajunga, dar si poze pentru curiosi:
- accesul este liber, dar trebuie sa iti faci programare online; se intra la ore fixe, e mult mai eficient insa de mers pe la un si 15, cand tot puhoiul din fata ta a cam intrat
- planetariul e absolut superb, rezolutie 8k, una din proiectii narata de Neil de Grasse Tyson, superb - aici trebuie insa bilete, se cumpara din interior de la etaj
- organizarea in muzeu e cumva pe categorii cronologice, de la primele aparate de zbor pana la zi, cu multe avioane (sau sectiuni din ele, in cazul celor cu adevarat uriase) real size - vedeti in poze
- evident, zona de explorare spatiala e cea mai cautata si cea mai impresionanta, in special motoarele F1 ale misiunilor Apollo, modulul de comanda Columbia al Apollo 11 sau uneltele, costumele si tehnica folosita la misiunile lunare - in zona aceasta am si facut cele mai multe poze, inclusiv cu explicatiile relevante, cu mentiunea ca uneori m-am dus si m-am intors din cauza puhoiului de oameni
- shopul e si el genial, si pe cat de gratis e muzeul, cred ca e imposibil sa iesi din el fara sa lasi bani seriosi
Pozele sunt aici, intrebati voi orice curiozitati aveti
https://drive.google.com/drive/folders/1rp...sp=sharing _________________ Reflector: Sky Watcher 203/1200P Dobson,
Refractor: Sky Watcher Evostar 72ED, Askar 103 APO
Monturi: Sky Watcher AZ-GTi, Sky Watcher AZ5, Skywatcher NEQ6R
Bino: Celestron G2 7x35
Camera: ZWO 533 MC Pro |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|