| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239576 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
eblis Membru

Data inscrierii: 06 Oct 2011 Mesaje: 10
|
Trimis: 26 Oct 2011 21:49 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Montare telescop Sky-Watcher 2001PEQ5 |
|
|
|
Buna,
Mi-am cumparat de curand un telescop Sky-Watcher 20001PEQ5 si am probleme la montarea lui pe montura NEQ5.
Am urmat primii pasi din manual, am montat montura NEQ5 si am ajuns la pasul Telescope Assembly.Am urmatorii subpasi:
- Remove the telescope tube assembly from its plastic packaging.
- Remove the tube rings from the telescop by releasing their thumb nuts and opening their hinges.
- Using the bolts provided, fasten the tube rings to the mount with the 10mm wrench provided.
Care sunt provided bolts ca eu nu-i gasesc niciunde ? Ar trebui sa fie in cutia cu tubul sau in cutia cu montura ? Cum arata mai exact ? Ar trebui sa am acesti bolts daca am montura NEQ5 (nu EQ5 cum e in manual) ?
Mentionez ca cutia cu montura NEQ5 a venit cu short mounting plate nu cu long mounting plate dar ca tubul pare sa aiba si long mounting plate din cate imi dau eu seama - are o bara de metal neagra, lunga cu 4 gauri cu filet - inelele tubului mai exact sunt legate intre ele cu aceasta placa.
Daca am aceasta placa o atasez pe ea la montura NEQ5, fara a mai instala si short mounting plate ? Short mounting plate are gauri unde pot intra suruburile, dar placa cealalta nu are, nu o sa alunece cu tot cu tub ?
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
eblis Membru

Data inscrierii: 06 Oct 2011 Mesaje: 10
|
Trimis: 26 Oct 2011 22:19 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Intre timp l-am montat folosind placa de metal ce leaga inelele tubului pe post de long mounting plate. Sper ca n-am facut o boacana  |
|
| Sus |
|
 |
Alexandru Savin Membru

Data inscrierii: 09 Mai 2011 Mesaje: 480
|
Trimis: 27 Oct 2011 07:54 Download mesaj |
|
|
|
Salut!
E OK,asa imi leg si eu 100ED de NEQ5. Vezi sa asiguri si al doilea surub care strange. Cel care este inclinat fata de cel principal.
Cer senin!
Alex. |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7060
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Oct 2011 22:03 Download mesaj |
|
|
|
Daca cele doua ''mounting plate'' au acelasi profil trapezoidal, poti sa le folosesti pe amandoua. Dar nu deodata. Alternativ, una sau alta. Dar mai bine cu cea ''long''. Tine mai bine telescopul. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|