| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1947
|
Trimis: 23 Oct 2025 15:32 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| tudor a scris: | | Da, mea culpa!.. |
Poporul spune ca greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. 🙂
Iar pentru ca recunoasterea a fost facuta cu demnitate se poate ierta totul.
Exista in Germania doua firme ce isi produc binoclurile in China, dar conform forumurilor straine au o calitate comparabila cu cele produse prin Europa: DD Optics si GPO.
Poate fi o varianta interesanta si destul de calitativa. Eu as paria pe GPO.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
168.86 kb |
| Vizualizat: |
de 323 ori |

|
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
64.3 kb |
| Vizualizat: |
de 323 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 628
|
Trimis: 23 Oct 2025 18:33 Download mesaj |
|
|
|
| Intr-o vreme avea cineva pe olx o gramada de DD Optics, am vb cu cineva care a si luat...din ce retin parca nu erau grozave, eram tentat si eu dar parca au campul mic, sub medie, cam asta imi aduc aminte, dar in mana nu am avut, asa ca...nimic concret, doar o banuiala ca NU.
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 23 Oct 2025 19:27 Download mesaj |
|
|
|
| Am testat si eu acum vreo 3-4 ani un DD Optics, cred ca era un 8x56 nu mai stiu sigur, in orice caz nu era unul dintre modelele lor cele mai scumpe, ceva mediu ca si pret. Pe centru imaginea era bunisoara dar cromatism destul de mult, iar cam in ultimii 20% din obiectiv nu prea mai distingeam nimic clar. Ca si constructie si mecanica parea bine facut, dar cine mai stie si cat tine acest ,,bine facut". Cred ca GPO e ceva mai sus atat optic cat si mecanic.
|
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6052
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Oct 2025 20:58 Download mesaj |
|
|
|
Imi aduc aminte cand l-ai testat, erai foarte entuziast la inceput dar te-ai dezumflat repede cand ai vazut cum sta cu CA-ul. Am citit totusi ca DDoptics au serii fabricate in Japonia dar nu am avut nici unul in mana.
Si GPO sunt laudate pentru optica si mecanica lor dar din ce spune lumea pe forumurile de afara corectia campului e destul de modesta.
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; TSky 70ED; AR 80F15; TS 102SD |
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 24 Oct 2025 13:19 Download mesaj |
|
|
|
Am vazut ca APM prezinta pe pagina sa de internet un binoclu 20x70 ...cu inel albastru.
Poate cineva sa le trimita un email si sa intrebe daca asa e si in realitate?
APM Telescopes. APM ED Apo 20x70 Magnesium Series Binoculars https://share.google/Ivdnt730sUxaidqsX
Le-as fi scris eu, dar inca sunt in litigiu cu ei privitor la binoclul 82mm/90° SD. Se face anul acuș. 🙂
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11448
|
Trimis: 24 Oct 2025 13:37 Download mesaj |
|
|
|
| Zice "pre-order" acolo, deci iei blana ursului din padure.
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 24 Oct 2025 13:47 Download mesaj |
|
|
|
Si mai scrie si asta:
Availability acc. to manufacturer : Oct 27 2025
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 24 Oct 2025 18:51 Download mesaj |
|
|
|
Sincer m-am cam saturat de site-urile de scule care au pe site "termen de livrare maine", "7-14 zile" etc.
Decat APM parca mai bine iau de la chichineji. Ieftin si bun.
Acel binoclu parca are un exit pupil cam mic, se pare ca am ajuns la concluzia ca 7mm ar fi mai ok, ma refer la binoclurile care se folosesc din mana. Asta inseamna ceva de genul 7x50, 10x70.
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 24 Oct 2025 20:48 Download mesaj |
|
|
|
10x70 folosit din mana...sunt absolut convins ca la vreo 2,5 kg o sa vezi stele in miscare ))))
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 24 Oct 2025 21:27 Download mesaj |
|
|
|
Am probat odata 16x70, mi se pare gestionabil, as zice ca e un sweetspot chiar, nici prea mare nici prea mic, nici prea fulg dar nici pietroi. Am experienta aparatelor foto cu obiective relativ maricele, e foarte ok.
Evident ca tremura imaginea, mai ales la stele, dar daca asta devine o problema ai oricand optiunea sa il pui pe trepied sau sa sprijiini coatele de ceva. La 16x70 stateam cu coatele pe pervaz, dar la o adica merge si din mana cand vrei sa verifici daca e vecina acasa ca sa imprumuti un ulei.
|
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3212
|
Trimis: 25 Oct 2025 09:44 Download mesaj |
|
|
|
Am facut 90% din observatii cu binoclul chinezesc APM 16x70 doar din mana! Pentru DSO si comete merge foarte bine in reprize scurte. Este un binoclu relativ mare, dar care nu mi-a dat batai de cap in concedii, pentru ca nu aveam nevoie de montura la el. Insa, normal ca pentru stele duble nu merge din mana! Pentru duble sunt lunetele cocotate pe trepied!
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 25 Oct 2025 10:16 Download mesaj |
|
|
|
| Daca voi vreti neaparat ca un 16x70 sa fie binoclu de mana mai ales la greutatea lui vreo 2.5 kg, atunci asa ramane.
|
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 25 Oct 2025 10:22 Download mesaj |
|
|
|
Pt observatii astronomice DSO merge din mana in reprize scurte pentru reperarea obiectelor difuze (nebuloase, galaxii, comete) dar si roiuri deschise si globulare. Din mana intradevar nu merge deloc pt stele duble unde necesita stabilizare "ca de stanca" pt rezoluitia despartirii stelelor!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 25 Oct 2025 10:23 Download mesaj |
|
|
|
Uite un raport de observatii cu acest tip de binoclu 16x70 (incepand cu a treia postare de pe pagina)
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=197274#197274
‐------------------
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4283
|
|
| Sus |
|
 |
|