| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 240310 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2925 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sterling Ferrell |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Cornel Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2022 Mesaje: 105
|
Trimis: 05 Apr 2026 22:33 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Felicitari pentru achizitie!
Este un pret foarte bun.
_________________ Cateva binocluri. Si mai vechi, si mai noi. |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10005
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1578
|
Trimis: 06 Apr 2026 11:11 Download mesaj |
|
|
|
| Cornel a scris: | Felicitari pentru achizitie!
Este un pret foarte bun. |
Pai si tu o sa il iei la acelasi pret!
|
|
| Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 319
|
Trimis: 06 Apr 2026 12:28 Download mesaj |
|
|
|
| Citat: „Sky Rover este ceea ce eu numesc un "binoclu periculos" respectiv utilizarea lui in regim de lumina puternica oboseste masiv ochiul.” Dbird, ai vrea să detaliezi puțin, ce anume îl face obositor?
|
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

|
Trimis: 06 Apr 2026 16:11 Download mesaj |
|
|
|
Am mai explicat acest termen , inventat de mine intr-adevar. Daca intr-o zi luminoasa vrei sa stai mult timp urmarind prin binoclu unul sau mai multe evenimente, lumina extrem de puternica (care noua de fapt ne place mult) ne va imbatrani cu un mic procent retina. Cu predilectie cei care au ochii de culoare deschisa (albastru, verde, combinat sau aurii). Acest mic procent , in timp, dupa utilizari multiple, devine mare si periculos (mai ales in cazurile de mai sus) deoarece acest procent se adauga violent peste imbatranirea "normala" generata de simpla neutilizare a ochelarilor de soare , de-a lungul vietii, in cazul zilelor luminoase discutate.
Eu, fiind sa zicem mai direct vizat de acest aspect (ochi albastrii) iubitor de binocluri si in terestru, la aceste "binocluri periculoase" folosesc si recomand, filtre palide de preferinta galbene aplicate peste oculare nu pe obiective.
Aici intram putin in medicina, cred ca un coleg medic poate explica mai bine.....altfel sunt sanse sa aflati singuri pe la 65 de ani (ma rog in curand 66😂😂😅😅😅🤣)
Ultima modificare efectuata de catre Dbird la 06 Apr 2026 16:14, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3431
|
Trimis: 06 Apr 2026 16:12 Download mesaj |
|
|
|
| Dbird a scris: | | Cornel a scris: | Felicitari pentru achizitie!
Este un pret foarte bun. |
Pai si tu o sa il iei la acelasi pret!  |
Pai Cornel deja il are. Binoclul prezentat de Cristi K este al lui Cornel
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

|
Trimis: 06 Apr 2026 16:19 Download mesaj |
|
|
|
Pare ca mai ia unul...... Intamplarea a facut ca chinezul sa ma intrebe daca el este prietenul meu( nu ii stiam numele complet initial), am zis ca nu. Apoi am aflat ca el este colegul nostru si i-am pus o pila(pila 85 sau in fraducere romaneasca 104)
Divagam discutia.....
|
|
| Sus |
|
 |
Cornel Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2022 Mesaje: 105
|
Trimis: 06 Apr 2026 17:10 Download mesaj |
|
|
|
| Dbird a scris: | Am mai explicat acest termen , inventat de mine intr-adevar. Daca intr-o zi luminoasa vrei sa stai mult timp urmarind prin binoclu unul sau mai multe evenimente, lumina extrem de puternica (care noua de fapt ne place mult) ne va imbatrani cu un mic procent retina. Cu predilectie cei care au ochii de culoare deschisa (albastru, verde, combinat sau aurii). Acest mic procent , in timp, dupa utilizari multiple, devine mare si periculos (mai ales in cazurile de mai sus) deoarece acest procent se adauga violent peste imbatranirea "normala" generata de simpla neutilizare a ochelarilor de soare , de-a lungul vietii, in cazul zilelor luminoase discutate.
Eu, fiind sa zicem mai direct vizat de acest aspect (ochi albastrii) iubitor de binocluri si in terestru, la aceste "binocluri periculoase" folosesc si recomand, filtre palide de preferinta galbene aplicate peste oculare nu pe obiective.
Aici intram putin in medicina, cred ca un coleg medic poate explica mai bine.....altfel sunt sanse sa aflati singuri pe la 65 de ani (ma rog in curand 66😂😂😅😅😅🤣) |
Exact la treaba asta m-am gandit si eu. Persoanele cu ochii de o anumita culoare, sa fie mai sensibile la lumina puternica. Eu avand cam aceeasi culoare la ochi tind sa apreciez culorile mai reci. Aici nu stiu daca este ca si regula generala ca cei care au ochii albastri-verzi sa placa nuantele mai reci fata de nuantele mai calde ale imaginii.
Ma gandeam sa mai iau un set de cupe la care sa adaptez un filtru, care sa dea o tenta usor galbena imaginii. Cupele se scot si se pun la loc extrem de rapid..
_________________ Cateva binocluri. Si mai vechi, si mai noi. |
|
| Sus |
|
 |
dan.smarandoi Membru

Data inscrierii: 10 Iul 2007 Mesaje: 142
|
Trimis: 07 Apr 2026 07:55 Download mesaj |
|
|
|
| Dbird...nu ne-ai spus unde l-ai gasit la banii astia
|
|
| Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6157
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Apr 2026 08:55 Download mesaj |
|
|
|
| Dbird a scris: | | ... acest termen , inventat de mine ... |
Boss, nu mai trebuie inventat nimic, lucrurile sunt asezate deja ... Ochii nostri au capacitatea de a-si regla lumina primita astfel incat sa lucreze in conditii optime. Atata timp cat sunt tineri si sanatosi irisul lor dilata pupila in caz de lumina slaba pana pe la 8mm in diametru si o inchid pana spre 2mm in conditii de lumina intensa. Odata cu avansarea in varsta si capacitatea ochilor scade asa cum scad si abilitatile organismului in general. Astfel in lumina slaba nu vor mai fi capabili sa dilate pupila pana la o valoare atat de mare si vom simti mereu "lipsa" de lumina iar in conditii de lumina intensa nu vor mai inchide pupila la valori atat de mici ca in tinerete si evident vom simti disconfort pe masura.
Irisul ochiului este deci o veritabila diafragma care insa imbatraneste odata cu noi si deci ii scad abilitatile de reglaj. Culoarea irisului tine mai mult de estetica si mai putin de functionalitate.
Am simtit disconfortul luminii puternice in zilele insorite chiar si in binoclul prichindel Nikon 10x35. Pare neverosimil la o pupila de 3,5mm dar uite ca se intampla ...
_________________ Fujinon 10x50FMTR sx; AR80 F15; TS102SD F7 |
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

|
Trimis: 07 Apr 2026 14:16 Download mesaj |
|
|
|
| dan.smarandoi a scris: | | Dbird...nu ne-ai spus unde l-ai gasit la banii astia |
Eu, de vreo doi , trei ani imi fac cumparaturile cu predilectie pe Aliexpress. Ies cu mult mai ieftin decat de la noi din tara. Bineinteles cu ceea ce imi permit sa astept una doua sau chiar trei saptamani
Fara a considera reclama ai jos factura si datele magazinului de la care l-am luat:
La posta am mai platit 104 lei.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
183.11 kb |
| Vizualizat: |
de 167 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 695
|
Trimis: 07 Apr 2026 15:55 Download mesaj |
|
|
|
Dbird, informatia este folositoare dar e cam....incompleta, lipsesc cateva cifre de la mastercard... )), ca sa fi totul "ca la carte".
|
|
| Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 189
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 08 Apr 2026 11:17 Download mesaj |
|
|
|
| eu va sfatuiesc sa setati Aliexpress pe USD si nu pe RON (lei) deoarece cand il aveti setat pe RON practic e ca si setat pe EURO care are curs prost. China functioneaza pe USD si pe scurt, cand platiti in RON de fapt platiti la un curs prost din RON in EURO si apoi din EURO in USD. Cel mai bun este un Revolut si in interiorul contului se pot face alte conturi in valuta, nu costa nimic. Faceti schimb din RON in USD in interiorul Revolut si platiti direct in USD de acolo. Va fi putin mai iefttin, mai ales la sume mari, decat in cazul platii cu un card romanesc in RON, Cursul Revolut e mai bun ca la bancile romanesti comerciale, de multe ori apropiat de BNR. De exemplu, cu un card pe RON de la ING cand platesc ceva in EURO imi ia aproape 5,2 lei pe euro sau poate si mai mult ca nu mai stiu de ceva vreme).
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|