Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna_2009-09-10_00-02_0000_st550_pts5.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 240310
Numar de utilizatori inregistrati: 2925
Cel mai nou utilizator inregistrat: Sterling Ferrell
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoclu Sky Rover 10x42 Apo Banner Cloud

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Cornel
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2022

MesajTrimis: 05 Apr 2026 22:33 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Felicitari pentru achizitie!
Este un pret foarte bun.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 06 Apr 2026 10:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dbird

Multumim pentru sfaturi, pentru cuvintele spuse din sufletul unui pasionat de Astronomie si binocluri.
Foarte frumos exprimate, cu totul vrednice de a fi urmate.

Cer bi-senin, Mircea

Sus
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 06 Apr 2026 11:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cornel a scris:
Este un pret foarte bun.

Pai si tu o sa il iei la acelasi pret! Laughing
Sus
mmarin
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014

MesajTrimis: 06 Apr 2026 12:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat: „Sky Rover este ceea ce eu numesc un "binoclu periculos" respectiv utilizarea lui in regim de lumina puternica oboseste masiv ochiul.” Dbird, ai vrea să detaliezi puțin, ce anume îl face obositor?
Sus
Dbird
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 06 Apr 2026 16:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am mai explicat acest termen , inventat de mine intr-adevar. Daca intr-o zi luminoasa vrei sa stai mult timp urmarind prin binoclu unul sau mai multe evenimente, lumina extrem de puternica (care noua de fapt ne place mult) ne va imbatrani cu un mic procent retina. Cu predilectie cei care au ochii de culoare deschisa (albastru, verde, combinat sau aurii). Acest mic procent , in timp, dupa utilizari multiple, devine mare si periculos (mai ales in cazurile de mai sus) deoarece acest procent se adauga violent peste imbatranirea "normala" generata de simpla neutilizare a ochelarilor de soare , de-a lungul vietii, in cazul zilelor luminoase discutate.
Eu, fiind sa zicem mai direct vizat de acest aspect (ochi albastrii) iubitor de binocluri si in terestru, la aceste "binocluri periculoase" folosesc si recomand, filtre palide de preferinta galbene aplicate peste oculare nu pe obiective.
Aici intram putin in medicina, cred ca un coleg medic poate explica mai bine.....altfel sunt sanse sa aflati singuri pe la 65 de ani (ma rog in curand 66😂😂😅😅😅🤣)

Ultima modificare efectuata de catre Dbird la 06 Apr 2026 16:14, modificat de 1 data in total
Sus
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 06 Apr 2026 16:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dbird a scris:
Cornel a scris:
Este un pret foarte bun.

Pai si tu o sa il iei la acelasi pret! Laughing

Pai Cornel deja il are. Binoclul prezentat de Cristi K este al lui Cornel

Dbird
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 06 Apr 2026 16:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pare ca mai ia unul...... Very Happy Intamplarea a facut ca chinezul sa ma intrebe daca el este prietenul meu( nu ii stiam numele complet initial), am zis ca nu. Apoi am aflat ca el este colegul nostru si i-am pus o pila(pila 85 sau in fraducere romaneasca 104) Very Happy
Divagam discutia..... Very Happy
Sus
Cornel
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2022

MesajTrimis: 06 Apr 2026 17:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dbird a scris:
Am mai explicat acest termen , inventat de mine intr-adevar. Daca intr-o zi luminoasa vrei sa stai mult timp urmarind prin binoclu unul sau mai multe evenimente, lumina extrem de puternica (care noua de fapt ne place mult) ne va imbatrani cu un mic procent retina. Cu predilectie cei care au ochii de culoare deschisa (albastru, verde, combinat sau aurii). Acest mic procent , in timp, dupa utilizari multiple, devine mare si periculos (mai ales in cazurile de mai sus) deoarece acest procent se adauga violent peste imbatranirea "normala" generata de simpla neutilizare a ochelarilor de soare , de-a lungul vietii, in cazul zilelor luminoase discutate.
Eu, fiind sa zicem mai direct vizat de acest aspect (ochi albastrii) iubitor de binocluri si in terestru, la aceste "binocluri periculoase" folosesc si recomand, filtre palide de preferinta galbene aplicate peste oculare nu pe obiective.
Aici intram putin in medicina, cred ca un coleg medic poate explica mai bine.....altfel sunt sanse sa aflati singuri pe la 65 de ani (ma rog in curand 66😂😂😅😅😅🤣)

Exact la treaba asta m-am gandit si eu. Persoanele cu ochii de o anumita culoare, sa fie mai sensibile la lumina puternica. Eu avand cam aceeasi culoare la ochi tind sa apreciez culorile mai reci. Aici nu stiu daca este ca si regula generala ca cei care au ochii albastri-verzi sa placa nuantele mai reci fata de nuantele mai calde ale imaginii.
Ma gandeam sa mai iau un set de cupe la care sa adaptez un filtru, care sa dea o tenta usor galbena imaginii. Cupele se scot si se pun la loc extrem de rapid..

Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Iul 2007

MesajTrimis: 07 Apr 2026 07:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dbird...nu ne-ai spus unde l-ai gasit la banii astia
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 07 Apr 2026 08:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dbird a scris:
... acest termen , inventat de mine ...

Boss, nu mai trebuie inventat nimic, lucrurile sunt asezate deja ... Ochii nostri au capacitatea de a-si regla lumina primita astfel incat sa lucreze in conditii optime. Atata timp cat sunt tineri si sanatosi irisul lor dilata pupila in caz de lumina slaba pana pe la 8mm in diametru si o inchid pana spre 2mm in conditii de lumina intensa. Odata cu avansarea in varsta si capacitatea ochilor scade asa cum scad si abilitatile organismului in general. Astfel in lumina slaba nu vor mai fi capabili sa dilate pupila pana la o valoare atat de mare si vom simti mereu "lipsa" de lumina iar in conditii de lumina intensa nu vor mai inchide pupila la valori atat de mici ca in tinerete si evident vom simti disconfort pe masura.
Irisul ochiului este deci o veritabila diafragma care insa imbatraneste odata cu noi si deci ii scad abilitatile de reglaj. Culoarea irisului tine mai mult de estetica si mai putin de functionalitate.
Am simtit disconfortul luminii puternice in zilele insorite chiar si in binoclul prichindel Nikon 10x35. Pare neverosimil la o pupila de 3,5mm dar uite ca se intampla ...

Moderator
Moderator

MesajTrimis: 07 Apr 2026 14:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

dan.smarandoi a scris:
Dbird...nu ne-ai spus unde l-ai gasit la banii astia

Eu, de vreo doi , trei ani imi fac cumparaturile cu predilectie pe Aliexpress. Ies cu mult mai ieftin decat de la noi din tara. Bineinteles cu ceea ce imi permit sa astept una doua sau chiar trei saptamani
Fara a considera reclama ai jos factura si datele magazinului de la care l-am luat:
La posta am mai platit 104 lei.

Screenshot_2026-03-17-15-03-23-023_com.alibaba.aliexpresshd~2.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  183.11 kb
 Vizualizat:  de 175 ori

Screenshot_2026-03-17-15-03-23-023_com.alibaba.aliexpresshd~2.jpg

Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 07 Apr 2026 15:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dbird, informatia este folositoare dar e cam....incompleta, lipsesc cateva cifre de la mastercard... Smile)), ca sa fi totul "ca la carte".
Sus
sorin georgescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024

Motto: a fi prost e o arta!

MesajTrimis: 08 Apr 2026 11:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

eu va sfatuiesc sa setati Aliexpress pe USD si nu pe RON (lei) deoarece cand il aveti setat pe RON practic e ca si setat pe EURO care are curs prost. China functioneaza pe USD si pe scurt, cand platiti in RON de fapt platiti la un curs prost din RON in EURO si apoi din EURO in USD. Cel mai bun este un Revolut si in interiorul contului se pot face alte conturi in valuta, nu costa nimic. Faceti schimb din RON in USD in interiorul Revolut si platiti direct in USD de acolo. Va fi putin mai iefttin, mai ales la sume mari, decat in cazul platii cu un card romanesc in RON, Cursul Revolut e mai bun ca la bancile romanesti comerciale, de multe ori apropiat de BNR. De exemplu, cu un card pe RON de la ING cand platesc ceva in EURO imi ia aproape 5,2 lei pe euro sau poate si mai mult ca nu mai stiu de ceva vreme).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4

Download topic
Pagina 4 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact